İsrail, BM bünyesindeki okulu bombaladı: Ölü sayısı 22'ye yükseldi

İsrail, Gazze'de BM (Birleşmiş Milletler) bünyesinde olan Ebu Hasan Okulu'nu vurdu. En az 22 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 14:54
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 15:49
İsrail, BM bünyesindeki okulu bombaladı: Ölü sayısı 22'ye yükseldi
AA
Kaynak AA

Terör devleti İsrail, Gazze'deki sivil katliamına devam ediyor.

İsrail, son olarak Gazze'nin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı BM (Birleşmiş Milletler) bünyesinde olan bir okulu bombardımana tuttu. 

Soykırım suçu işlemeyi sürdüren İsrail'in bu saldırısı nedeniyle en az 22 Filistinlinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ölenler arasında çocukların ve kadınların da yer aldığı ifade edildi.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan Ebu Hasan Okulu, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Söz konusu okulun UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) bünyesinde olduğu belirtildi.

"WAFA" olarak bilinen Filistin resmî ajansı, İsrail ordusunun Ebu Hasan Okulu'na yönelik saldırısı nedeniyle en az 22 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok Filistinlinin de yaralandığını duyurdu. İsrail, bir kez daha kadın çocuk demeden sivilleri hedef almış oldu.

Çadırlarda yangın çıktı

Ebu Hasan Okulu'nun bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin bulunduğu çadırlarda, saldırı sebebiyle yangın meydana geldiği görüldü.

İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren ve yaralanan bazı sivillerin El-Avde Hastanesi'ne ve Kemal Advan Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi. Sağlık ekiplerinin, Ebu Hasan Okulu'ndaki Filistinlilere erişmekte güçlük yaşadıkları öğrenildi.

Gazze'nin kuzeyi, İsrail askerleri tarafından 10 günden fazla süredir kuşatma altında tutuluyor. Bölgede yaşayan Filistinlilere göç etmeleri yönünde baskı uygulanıyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa