İYİ Parti'den Bahçeli'ye bir tepki daha

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kavuncu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 15:08
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 15:30
İYİ Parti'den Bahçeli'ye bir tepki daha
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı “Örgütünün tek taraflı tasfiye edileceğini ilan etsin” çağrısına sert tepki gösterdi. 

Kavuncu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelenin devlet eliyle yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi terörü devlet bitirir" dedi.

Türkiye'nin yeni bir açılım sürecinin arifesinde olduğunu öne süren Kavuncu, geçmişte benzer süreçlerin denendiğini ve bunun İYİ Parti tarafından o dönemde de eleştirildiğini belirtti. 

"Terörist başına çağrı yapılmaz"

Kavuncu, Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik çağrısına tepki göstererek, "Terörü bitirmek için terörist başına çağrı yapılmaz" dedi. Barış ve terörün sona ermesi konusunda İYİ Parti'nin tavrının net olduğunu ifade eden Kavuncu, terörün sona ermesinin tek çözüm yolunun silahların ebediyen bırakılması ve teröristlerin Türk adaletine teslim olması olduğunu söyledi. 

İYİ Parti'li  Kavuncu, iktidarın bu süreçte attığı adımları "çok tehlikeli" olarak nitelendirdi. "Silahlar elde tutulurken yapılacak her türlü arayış, geçmişte yaşadığımız sürecin daha vahim sonuçlarını ortaya çıkarabilir" uyarısında bulundu.

Dış istihbarat örgütlerinin bu süreçte devreye gireceğini ve Türkiye'yi rahat bırakmayacağını belirten Kavuncu, "Dış güçlerin devreye gireceği yer burasıdır" dedi.

Buğra Kavuncu, hükümeti anayasanın ilk 4 maddesi üzerine tartışma yapmak yerine, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sorunlarıyla ilgilenmeye davet etti. "Türkiye'nin temel yapısını koruyan bu maddelerle uğraşmak yerine, asıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uğraşın" diyerek hükümete eleştirilerini yöneltti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa