Mamak Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oybirliğiyle kabul edildi!

Mamak Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediyenin 2025 yılı bütçesi, 4 Milyar 625 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 16:56
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 17:41
Mamak Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oybirliğiyle kabul edildi!
Ecem Çetin Muhabir

Mamak Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısı Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediyenin 2025 yılı mali bütçesi görüşüldü. 

Mamak Belediyesinin bütçesi onaylandı 

Mamak Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni dönem bütçesi, 4 milyar 625 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Şahin, mevcut borçları yapılandırdıklarını ve belediye kaynaklarını verimli şekilde kullandıklarını vurguladı. Şahin, konuşmasında yolsuzluk konusuna da değinerek, "Yolsuzluk yapan hangi partiden olursa olsun; hepsine lanet olsun" dedi.

2025 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında son 6 aylık süreçte 300 milyon TL borç ödediklerini ve gelir bütçesini %95 oranında gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı, yıl sonuna kadar gelir bütçesini %125 oranında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Göreve geldiklerinden bu yana mali disiplini koruduklarını ve israfın önüne geçerek çalıştıklarını ifade eden Veli Gündüz Şahin, 2025 yılı için de aynı disiplin ve özveriyle çalışacaklarını belirtti. 

Belediye giderlerinde harcamaları kısarak kamu kaynaklarını dikkatli ve verimli şekilde kullandıklarını ve çalışmalarını bu kapsamda sürdürdüklerini aktaran Şahin, şunları söyledi;

Projelerde ihale yapılmadığını, belediyenin öz kaynakları kullanılarak çok daha düşük maliyetle gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kamu kaynaklarının tek kuruşunu bile boşa harcamayacağını söyledi. 

"İhaleci belediyecilik anlayışını terk ettik"

Şahin, "İhaleci belediyecilik anlayışını terk ettik. Tüm çalışmalarımızı kendi personelimizle, kendi bütçemizle gerçekleştirdik" dedi.

Başkan Şahin, bütçe çalışmalarına katkı sunan tüm personele teşekkür ederek, 2025 mali yılı bütçesinin Mamak Belediyesi ve Mamak halkı için hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa