Miçotakis'ten yasal göç ve zeytin açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yasal göçü desteklenmesi gerektiğini söyledi, yasa dışı göç için çağrıda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 16:58
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 17:09
Miçotakis'ten yasal göç ve zeytin açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği  Zirvesi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda, düzensiz göç ve yasal göç konusunda dikkat çekici mesajlar verdi. 

Miçotakis, Avrupa ekonomisinin vasıflı ve vasıfsız işçilere duyduğu ihtiyaca işaret ederek, AB'nin bu doğrultuda hem düzensiz göçü engellemesi hem de yasal göçü artırması gerektiğini vurguladı.

Miçotakis, özellikle iltica başvurusu reddedilen göçmenlerin geri gönderilmesi için AB'nin daha işlevsel politikalara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Göç yönetiminde daha etkin önlemler alınması gerektiğini dile getiren Yunan lider, düzensiz göçün kontrol altına alınmasının yanı sıra, yasal göçün artırılmasının Avrupa'nın geleceği için kritik olduğunu söyledi.

"Zeytinlerimizi kim toplayacak?"

Yunanistan'ın tarım sektöründe ve diğer alanlarda işgücü sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Miçotakis, kıtanın giderek küçülen nüfusuna ve ekonomik zorluklarına atıfta bulunarak, işgücüne olan ihtiyacın altını çizdi. "Büyük bir çit inşa etmek istiyorsanız, aynı zamanda büyük bir kapıya da ihtiyacınız var." diyerek, göçmenlerin sadece engellenmemesi, aynı zamanda ihtiyaç duyulan alanlarda çalışabilmeleri için kapıların açılması gerektiğini belirtti. Zeytin toplama örneğini veren Miçotakis, "Zeytinlerimizi kim toplayacak?" ifadesiyle bu işgücü eksikliğini somut bir şekilde dile getirdi.

Yasal göç çağrısı

Miçotakis, Avrupa’nın hem vasıflı hem de vasıfsız işgücüne olan ihtiyacının arttığını ve bu nedenle AB’nin, yasadışı yollarla gelen göçmenleri engelleme politikalarının yanı sıra, işgücü açığını karşılayacak yasal göç yollarını genişletmesi gerektiğini ifade etti. Avrupa'da üretkenliğin korunması için göçmen işgücünün önemli olduğunu vurgulayan Miçotakis, bu konunun AB içinde daha fazla gündeme alınmasını talep etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa