Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı

Kış turizminin gözde yerlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı öğleden sonra yağdı, hava sıcaklığı 1 derce olarak ölçüldü.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 17:48
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 18:02
Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, mevsimin ilk karı yağdı. Öğleden sonra başlayan yağış, karla karışık yağmur şeklinde devam ederken, hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü.

Kar yağışı etkisini gösterdi

Uludağ'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, öğleden sonra yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığı en yüksek 7 derece, en düşük ise sıfırın altında 1 derece olarak kaydedildi. Karla karışık yağmur gün boyu devam ederken, kayak tutkunları ve bölge sakinleri ilk kar yağışını sevinçle karşıladı.

Meteoroloji'den tahminler

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, Uludağ'da karla karışık yağmurun yarın da süreceği belirtildi. Ancak, 19 Ekim Cumartesi günü itibarıyla hava durumunun değişeceği ve güneşli bir havanın hakim olacağı öngörülüyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca ise bölgede yeni bir kar yağışı beklenmiyor.

Kayak sezonu Aralık ayında başlayabilir

Kar yağışına bağlı olarak kayak sezonunun aralık ayı ortasında başlaması bekleniyor. Geçen yıl ise Uludağ'da mevsimin ilk karı 22 Eylül’de yağmış ve sadece 5 dakika sürmüştü. Bu yılki kar yağışı, bölge esnafı ve turizmciler tarafından da heyecanla karşılandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa