Milli Beraberlik Partisi'ne uyuşturucu baskını: 7 gözaltı

Ankara'da 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi Genel Merkezi'ne düzenlenen baskında uyuşturucu satışı yapan ve kullanan 7 şüpheli gözaltına alındı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 18:03
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 18:24
Milli Beraberlik Partisi'ne uyuşturucu baskını: 7 gözaltı
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi'nin Genel Merkezi'ne düzenlenen operasyonda, uyuşturucu satışı yapan ve kullanan 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı baskında, çok sayıda paketlenmiş metamfetamin ele geçirildi.

Parti binasında uyuşturucu satışı yapıldı

Yenimahalle ilçesi Demetlale Mahallesi'ndeki Huzur Apartmanı'nda bulunan Milli Beraberlik Partisi'nin Genel Merkezi'nde uyuşturucu satıldığı ve kullanıldığı yönünde gelen ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Operasyonda, parti üyeleri M.G. ve B.Y., uyuşturucu satışı yaparken suçüstü yakalandı. Ayrıca, uyuşturucu kullandıkları tespit edilen 5 kişi daha gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, satışa hazır halde paketlenmiş çok sayıda metamfetamin bulundu.

'Burası güvenli, polis giremez' söylemi

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularında M.G. ve B.Y.'nin kendilerine uyuşturucu temin ettiğini ve parti binasına davet ederek, "Burası güvenli, polis giremez" dediklerini itiraf etti. Şüphelilerden bazıları, M.G.'nin maddi durumu yetersiz olan kişilere uyuşturucu madde karşılığında eş cinsel ilişki teklif ettiğini de iddia etti. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

163 üyesi bulunan parti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verilerine göre, Milli Beraberlik Partisi 26 Nisan 2023 tarihinde kuruldu ve şu an 163 üyesi bulunuyor. Partinin Genel Başkanı Peyami Sefa Atıcı, parti web sitesinde yayımladığı yazıda, "Yeni dünya düzeninin adaletsizliklerine karşı bir duruş sergileyen değil, kendi felsefesini ve ideolojisini inşa eden bir medeniyet projesiyiz" ifadelerini kullandı.

Apartman sakinlerinden şikayetler

Parti genel merkezinin bulunduğu Huzur Apartmanı sakinlerinden Gülper Güneyli (70), binaya giren çıkan kişilerin belli olmadığını, gece saatlerinde yabancıların apartmana geldiğini söyledi. Güneyli, "Geç saatlerde kapımızı çalıyorlardı, anahtarları olmadığı halde kapıyı açmamızı istiyorlardı. Bu durumdan çok rahatsızdık. Polislerimizden Allah razı olsun, sonunda müdahale ettiler" dedi.

Operasyon sonrası apartman sakinleri derin bir nefes alırken, soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa