Milli Savunma Bakanı Güler, NATO'da temaslarda bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci gün oturumlarına katıldı, ikili görüşmeler yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 19:24
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 19:36
Milli Savunma Bakanı Güler, NATO'da temaslarda bulundu
AA
Kaynak AA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk gününde oturumlara katılarak bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi. İki gün sürecek olan toplantının ilk oturumlarına katılan Güler, DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Toplantısı'na da iştirak etti.

Mevkidaşlarıyla ayaküstü görüşmeler

Toplantı öncesinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin başta olmak üzere birçok ülkenin savunma bakanıyla ayaküstü kısa görüşmeler yapan Güler, savunma alanındaki iş birliği ve bölgesel güvenlik konularını ele aldı.

İkili ve çok taraflı görüşmeler

Bakan Güler, toplantı kapsamında Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya gelerek Ukrayna’daki son durumu ve iki ülke arasındaki savunma iş birliğini görüştü. Ayrıca, Rumen mevkidaşı Angel Tilvar ve Bulgar mevkidaşı Atanas Zapryanov ile üç ülke arasındaki askeri iş birliğini güçlendiren bir Niyet Mektubu'nu imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasındaki askeri faaliyetlerin daha da artırılmasını hedefliyor.

Toplantılar, bölgesel ve küresel güvenlik meselelerinin masaya yatırıldığı önemli bir platform olarak öne çıkıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa