Başsavcı sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı; HSK inceleme başlattı

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C'nin avukat sevgilisinin, 5 eski sevgilisini gözaltına aldırdığı iddiaları üzerine HSK inceleme başlattı.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 20:42
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 21:29
Başsavcı sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı; HSK inceleme başlattı
CS
Canan Salman Muhabir

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcısı Y.C.'nin, sevgilisinin eski ilişkilerine yönelik iddialarla gündeme gelmesi büyük yankı uyandırdı. 

İddialara göre, Y.C., avukat sevgilisinin daha önce ilişkisi olduğu 5 kişiyi gözaltına aldırdı. Bu isimler arasında bir avukat ve bir askerin de bulunduğu belirtiliyor. Olayın duyulmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un talimatıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Y.C. hakkında resmi bir inceleme başlattı.

Keyfi soruşturma iddiası

Başsavcı Y.C.'nin, avukat sevgilisinin eski sevgililerine yönelik keyfi bir şekilde soruşturma başlattığı öne sürülüyor. Y.C.'nin, bu kişilerin, sosyal medya platformu Instagram üzerinden kendisi adına sahte hesap açtıkları ve kişisel verilerini izinsiz ele geçirdikleri iddiasıyla harekete geçtiği ifade ediliyor.

Avukatı gözaltına aldırdı

Bu kapsamda, Zonguldak Barosu'na kayıtlı avukat Ö.U.K., Çaycuma’daki yazlığında gözaltına alındı. Ö.U.K.’nın hem yazlığında hem de Zonguldak’taki evinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ö.U.K., suçlamaların asılsız olduğunu ve olayın neticesinde takipsizlik kararı çıkacağını düşündüğünü dile getirdi.

Suç unsuru bulunamadı

Soruşturma kapsamında başka isimlerin de gözaltına alındığı belirtildi. Avukat E.Ö.'nün ofisinde çalışan bir personelin isminin de soruşturmada geçtiği, bu kişiyle ilgili incelemelerde ofis bilgisayarının detaylı şekilde kontrol edildiği açıklandı. Ancak personel de suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle kısa sürede serbest bırakıldı.

E.Ö., bu soruşturmada kendi adının geçmediğini vurgularken, gözaltına alınan personeliyle ilgili durumun netleşmesi için incelemelerin devam ettiğini belirtti. Hem personelin hem de diğer meslektaşlarının telefon ve bilgisayarlarında yapılan incelemelerde herhangi bir suç unsuru bulunamadı.

Sebep kıskançlık mı?

Kaynaklara göre, Başsavcı Y.C.'nin sevgilisinin geçmiş ilişkilerine yönelik kıskançlık nedeniyle bu soruşturmayı başlattığı ileri sürülüyor. İddialar üzerine bazı çevreler, Başsavcı’nın görevini kötüye kullandığı ve keyfi hareket ettiği yönünde eleştirilerde bulundu.

Adalet Bakanı olaya el koydu

İddiaların yayılmasının ardından Adalet Bakanlığı harekete geçerek, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C. hakkında HSK tarafından inceleme başlatıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un HSK Başkanı sıfatıyla verdiği izin doğrultusunda başlatılan inceleme kapsamında, olayın tüm yönleriyle araştırılacağı belirtildi.

Başsavcı Y.C., konuya dair herhangi bir açıklama yapamayacağını, soruşturmayı İl Başsavcısı'nın yakından takip ettiğini ve gerektiğinde açıklamanın o makamdan geleceğini belirtti.

Başsavcı izne ayrıldı

İddiaların ardından Y.C.’nin görevinden izne ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa