AFAD Başkanı 200'ün üzerinde artçı depremin yaşandığını açıkladı

AFAD Başkanı Memiş, dün Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 200'ün üzerinde artçı sarsıntının yaşandığını söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 21:58
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 22:22
AFAD Başkanı 200'ün üzerinde artçı depremin yaşandığını açıkladı
DHA
Kaynak DHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 200'ün üzerinde artçı sarsıntı yaşandığını belirtti. Depremin ardından Malatya'ya giden AFAD Başkanı, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile birlikte AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Okay Memiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personellerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Şu ana kadar AFAD'ın 112 Çağrı Merkezi’ne depremle ilgili toplam 1475 ihbar yapıldığını, bunlardan 1223'ünün bilgi amaçlı, 252'sinin ise yardım talebi olduğunu açıkladı. Depremin ardından en büyüğü 3.3 olmak üzere 200'ün üzerinde artçı sarsıntı kaydedildiğini belirten Memiş, Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre 249 kişinin daha çok korku ve panik nedeniyle etkilendiğini, ağır bir tablonun olmadığını vurguladı. Malatya’da 2, Elazığ’da 8 kişinin hastanelerde kontrol amacıyla tedavi gördüğünü ekleyen Memiş, bu büyüklükteki depremlerde yapı stokunun iyileşmesi sayesinde ciddi bir olumsuzluk beklemediklerini söyledi.

Memiş ayrıca, Sivas’ta meydana gelen deprem nedeniyle 15 ihbar aldıklarını, burada da saha tarama ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise depremin ardından 471 resmi binada inceleme yapıldığını ve 21 okulda sıva ve boya dökülmeleri nedeniyle onarıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu okullarda bir gün süreyle eğitim öğretime ara verilmesinin planlandığını açıkladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa