Başkentliler Uyarıları Dikkate Aldı, Camiler Boş Kaldı

Ankara Masası
|
20 Mart 2020, Cuma - 12:41
Başkentliler Uyarıları Dikkate Aldı, Camiler Boş Kaldı

Korona virüsü tedbirleri kapsamında cami ve mescitlerde cemaat ile namaz kılınmasının yasaklanmasının ardından Ankara’nın en büyük camilerinden Kocatepe Camii'nde sessizlik hâkimdi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Korona virüsü salgınının Türkiye'ye de sıçramasıyla ülke genelinde tedbirler alındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da geçtiğimiz günlerde korona virüsü önlemleri kapsamında cami ve mescitlerde cemaat ile namaz kılınmasına ara verildiğini duyurmuştu.

Ankara'nın en büyük camilerinden Kocatepe Camii her cuma dolup taşarken, bugün sessizlik hâkimdi. Cuma namazı için camiye giden kimi vatandaşların ibadethanenin kapalı olduğunu görmesi üzerine öğle namazını avluda kıldığı görüldü.

Namaz için camiye gelen vatandaşlardan İsmail Kaynak, "İnsan sağlığı açısından çok çok iyi; ilk olarak kendimize yönelik tedbir almamız lazım. Sağ olsun Sağlık Bakanımız halkımızı televizyonda sürekli uyarıyor. Çok çok memnunum, alınan tedbirlere riayet ediyorum ve halkımızın da kurallara uymasını isterim" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2159/baskentliler-uyarilari-dikkate-aldi-camiler-bos-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.