Habur ve Gürbulak açılıyor

Ankara Masası
|
03 Haziran 2020, Çarşamba - 14:23
Habur ve Gürbulak açılıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, önümüzdeki haftadan itibaren Habur ve Gürbulak Gümrük Kapıları'nın açılacağını söyledi. Pekcan, swap hamlelerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'de soruları yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, iki gümrük kapısının açılacağını duyurdu.

Pekcan, "Habur ve Gürbulak Gümrük Kapıları önümüzdeki haftadan itibaren açılacak" dedi.

Haziran'dan itibaren her alanda ciddi toparlanma beklediklerini de söyleyen Pekcan, "Sadece bizim değil, iş yaptığımız partnerlerimizin de toparlanması lazım, oralarda da olumlu gelişmeler var. Haziran ayı itibarıyla Avrupa'nın da kademeli olarak normalleşmesiyle birlikte biz bir toparlanma sürecine gireceğiz. Yerel paralarla ticaret ön plana geçecek, biz de muhataplarımızla bire bir görüşmeler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Swap açıklaması
Swap hamlelerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Pekcan sözlerine şöyle devam etti:

"Dengeli ticaret için yerel paraların kullanılması öncelikli olmalı. Yerel paralarla ticaret daha ön plana geçecek. Hem muhattaplarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz, hem iş insanlarımızla görüşüyoruz. Bu sürecin swap mekanizmasının harekete geçirilerek, iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması lazım. Bu süreçleri takip ediyoruz. Mevcut swap anlaşmalarının daha da aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız var. 2019'da yaklaşık 20 milyar dolarlık ticaret yerel parayla yapıldı. Çin, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile yerel para ile ticaret yapıyoruz."

http://ankaramasasi.com/haber/22049/habur-ve-gurbulak-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.