Hadsizler Camiye Bizans bayrağı astılar Türkiye ve KKTC’den sert tepki

Ankara Masası
|
07 Haziran 2020, Pazar - 16:54
Hadsizler Camiye Bizans bayrağı astılar Türkiye ve KKTC’den sert tepki

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde son bir haftadır camilere yönelik art arda provakasyonlar yapılıyor.

Önce Limasol'da bulunan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atıldı, duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı sloganlar yazıldı.

Bu kez provokatörler Larnaka'da bulunan Tuzlu Camisi duvarına Bizans bayrağı astı.

Ömer Çelik’ten sert tepki

Bu hadsizliğe Türkiye’den sert tepki geldi. AK parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İslam düşmanı bu olayı şiddet kınadı.

Çelik paylaşımında, “Güney Kıbrıs’taki Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz. Rum yönetimi, İslam düşmanlığına son vermeli. İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler...” ifadelerini kullandı.

“Bu eylem küçümsenmemeli ve Rum yönetimi yapanların peşini bırakmamalıdır.”

KKTC'li siyasetçiler de olaya tepki gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakanı Ersin Tatar,  camiye Bizans bayrağı asılmasını kınadı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, "Belli ki provokasyondan medet uman birileri var. Leymosun'daki caminin kundaklanma girişiminden sonra bu eylem de küçümsenmemeli ve Rum yönetimi, yapanların peşini bırakmamalıdır." dedi.

" Rum yönetimini aklı selim ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz "

Başbakan Tatar da Facebook'tan yaptığı paylaşımda, olayı şiddetle kınayarak Rum yönetimini derhal İslam karşıtlığını durduracak bir tavır ortaya koymaya çağırdı.

Rum kesiminde son bir haftada ikinci kez camilere yönelik tahrikler yapılmasının olağan karşılanamayacağını ve geçiştirilemez olduğunu vurgulayan Tatar, suçluların derhal yakalanması ve gereken önlemlerin alınmasını istedi. Ersin Tatar "Bu çağda, hala ırkçı, faşizan eylemlere başvurulması, başvuranlara göz yumulması asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Dolayısı ile Rum yönetimini aklı selim ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Gereğinin yapılmasını hassasiyetle talep ediyoruz"

KKTC Din İşleri Başkanlığı ise, başta Başpiskoposluk olmak üzere yetkililerden konunun takibi ve izahını istediklerini açıkladı.

Din İşleri Başkanlığının Rum kesimindeki temsilcisinin durumu yerinde görmek ve incelemek üzere ilgili camiye gönderildiği belirtilen açıklamada, görevlinin camiye vardığında yaptığı inceleme sonrasında asılı bayrağın indirilmiş olduğunu raporladığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Haber sitelerinde yer alan bu son derece tehlikeli ve çirkin görüntülerin yetkililerce ivedilikle ve ciddiyetle araştırılarak konunun açığa çıkartılmasını ve sonuca bağlı olarak gereğinin yapılmasını hassasiyetle talep ediyoruz." denildi.

Rum kesiminde Limasol'da bulunan ve Din İşleri Başkanlığına bağlı Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne 1 Haziran'da üç molotofkokteyli atılmış ve cami duvarına spreyle göçmen ve İslam karşıtı ifadeler yazılmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/24160/hadsizler-camiye-bizans-bayragi-astilar-turkiye-ve-kktcden-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.