Almanya süreyi uzattı

Ankara Masası
|
10 Haziran 2020, Çarşamba - 16:39
Almanya süreyi uzattı

Almanya'da Bakanlar Kurulu, AB dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin istisna kapsamına alınması için Merkel ile görüşeceği öne sürüldü.

Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği harici 160’dan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısını, önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar uzattı.

Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre, belirli kriterleri karşılayan ülkeler için de seyahat uyarıları istisnai olarak kaldırılabilecek.

Türkiye'ye istisna olacak mı?

Seyahat uyarısının uzatılması kararı, salgın nedeniyle turizmde zor bir dönemden geçen Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri olumsuz etkileyecek. Alman Haber Ajansı’nın (dpa) ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu hafta içinde telefonda görüşerek, aralarında bu konunun da olduğu gündemdeki çeşitli gelişmeleri değerlendirecek.

Erdoğan’ın bu görüşmede, Türkiye için seyahat uyarısının kaldırılmasını talep edeceği iddia ediliyor. Haberde, Berlin için bu kararı almanın kolay olmadığı, zira Türkiye'ye istisna getirilmesi durumunda Mısır gibi AB üyesi olmayan diğer turizm ülkelerinin de baskıyı artırmasının beklendiği görüşüne yer verildi.

Belli kriterler var

Almanya, Avrupa Birliği dışında kalan ülkelere seyahat uyarısını kaldırmak için, ilgili ülkelerdeki enfeksiyon rakamlarının yeterli ölçüde kontrol altına alınmış olması, sağlık sisteminin işlerliği, test kapasitelerinin yeterliliği, hijyen kuralları, geri dönüş imkanları ve turistlerin güvenliği gibi ölçütler belirleyici olarak alıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/25834/almanya-sureyi-uzatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.