ABD'ye tokat gibi cevap

Ankara Masası
|
12 Haziran 2020, Cuma - 18:15
ABD'ye tokat gibi cevap

Adalet Bakanı Gül'den ABD'nin FETÖ'den mahkum olan Metin Topuz hakkındaki açıklamalarına sert yanıt geldi.

ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz'un FETÖ'ye yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası almasının yankıları sürüyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden konu ile ilgili gelen "karardan dolayı derin hayal kırıklığı içindeyiz. Bu kararı destekleyecek inandırıcı bir delil görmediğimiz gibi, kararın süratle üst mahkeme tarafından bozulmasını diliyoruz." açıklamasına Türkiye'den sert yanıt geldi.

"Kimse telkinde bulunamaz"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül o açıklamalar için, "Hiçbir ülke, kişi, kurum veya merci Türk mahkemelerinin adil yargılamasına etki ve telkinde bulunamaz." dedi.

"Saygı duyulmalı"

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da ABD'nin bu açıklamalarına sert yanıt verdi. Şentop, "Dünya yalnızca ABD mahkemelerine saygı duymak mecburiyetinde değil. Türkiye'deki mahkemelere Amerikalılar da bizler de saygı duymalıyız." dedi.

"ABD FETÖ için güvenli liman"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise, "Bu sözler ABD'nin FETÖ terör örgütüne duyarsız yaklaşımını ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımları neticesinde ABD'nin FETÖ terör örgütü üyeleri için güvenli bir liman haline geldiğini kaygıyla müşahede ediyoruz." açıklaması yaptı.

Türk yargısının bağımsız olduğunu bir kez daha hatırlatan Aksoy, ABD'yi yargı kararlarına siyasi anlamlar yüklemekten kaçınmaya davet etti.

Aksoy’un yazılı açıklaması söyle:

"Esasen Metin Topuz, ABD'nin ülkemizdeki temsilciliklerinde çalışan tek FETÖ iltisaklı kişi değildir. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Kara Harp Okulu'ndan ilişiği kesilen ve 2018 yılı Ekim ayında ABD Büyükelçiliği'nde çalışmaya başlayan Arif Yalçın isimli şahıs da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne nakledilmiştir. Bu durum FETÖ'cülerin sadece devlet kurumlarına değil, Türkiye'deki ABD misyonlarına da sızdığını ya da sızdırıldığını göstermektedir.

15 Temmuz darbe girişimi akabinde FETÖ terör örgütünün elebaşı dahil ABD’de bulunduğu bilinen FETÖ üyelerine ilişkin olarak adli makamlarımızca yapılan iade taleplerimize bugüne kadar olumlu yanıt alınamamıştır. Bu da ABD'nin FETÖ terör örgütüne duyarsız yaklaşımını ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımları neticesinde ABD'nin FETÖ terör örgütü üyeleri için güvenli bir liman haline geldiğini kaygıyla müşahede ediyoruz."

http://ankaramasasi.com/haber/26741/abdye-tokat-gibi-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.