Fırsatçılara "destek" yok

Ankara Masası
|
26 Mart 2020, Perşembe - 16:44
Fırsatçılara "destek" yok

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tespit edilen fırsatçı firmaların destek paketlerinden yararlanamayacağını söyledi.

Koronavirüsü salgını esnasında ekonomik açıdan fırsat kollayanlara karşı tetikte olduklarını ve önlemler almaya devam ettiklerini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Buradan açık açık söylüyorum. Fırsatçıların canını yakacağız. Alınan ekonomik tedbirler bu millet için canla başla çalışan firmalarımız içindir. Fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmalar bundan sonra bakanlığımızın desteklerinden yararlanamayacaklar" dedi.

YERLİ SOLUNUM CİHAZI

Türkiye’de, profesyonel solunum cihazlarıyla birlikte ev tipi cihazlar üreten firmaların da bulunduğunu belirten Bakan Varank şunları söyledi; "Şu anda güzel bir oluşum gelişti. Biz bu girişimlerle bu olaya katkı sağlamak isteyen üreticilerimizi buluşturduk. Sağlık Bakanlığımız 5 bin adetlik bir sipariş verdi. Seri üretime geçmeyen bu cihazları hızlıca üretmek için yola koyulduk. Seri üretimle teslimatını Sağlık Bakanlığımıza yapacağız”

YENİ TEDBİRLER ALINDI

Ekonomik istikrarın sürdürülebilmesi için alınan yeni tedbirler şöyle sıralandı:

Mevcut uygulamada firmalar, bankalara yaptıkları kredi geri ödemelerinde aksama olması durumunda faiz desteğinden yararlanamıyorlardı. Alınan yeni kararla bu dönemde bankalara karşı yükümlülüğünü yerine getiremeyen firmalar için bu kural askıya alındı.

TÜBİTAK’a teslim edilmesi gereken tüm proje raporlarının teslim tarihleri 3 ay kadar ertelendi.

Salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamalarına hızlı destek verilecek. Araştırmacıların birlikte iş yapmaları ve bu süreçte karşılaşabilecekleri problemleri beraber aşabilmeleri için "covid19.tubitak.gov.tr" sayfasının kullanıma açılması kararlaştırıldı. Bu sayede, Türkiye'de konuyla ilgili olarak çalışan tüm araştırmacılar bilgi, tecrübe ve veri paylaşımını portal üzerinden yapabilecekler.

http://ankaramasasi.com/haber/2704/firsatcilara-destek-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.