Kılıçdaroğlu: "Milleti kuru soğana muhtaç ettiler"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli'nin başlattığı "askıda ekmek" projesini "Ne proje ama. Çağ açan bir proje.Milleti kuru soğana muhtaç ettiniz." sözleriyle eleştirdi.
Büşra Bayrak
|
20 Ekim 2020, Salı - 13:51
Kılıçdaroğlu: "Milleti kuru soğana muhtaç ettiler"
Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Pandemi döneminde çok cocuklu ailelerin tek televizyondan EBA yayınlarını takip edemediğini belirten Kılıçdaroğlu, dar gelirli ailelerin dersleri izleyecek ne bilgisayarı ne de interneti olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, internetin su gibi ihtiyaç haline geldiğini belirterek düşük gelirlilere ve ihtiyaç sahibi ailelere "internet ücretsiz olsun" dediklerini ama sonuç alamadıklarını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fikri iktidarımızı tesis edemedik" dediğini hatırlatan  Kılıçdaroğlu "daha çok beklersin" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim geldiğinde gençler kimden hesap soracak göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Para yok diyorlar. Tefecilere para var." şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"17 yılda 489 milyar dolar tefecilere faiz ödediler"

"Fikri iktidarında öğrenciye, öğretmene, işsize para yok ama tefeciye gelince para var. 17 yılda 489 milyar dolar tefecilere faiz ödediler. 489 milyar dolar. Bu, 464 Osmangazi Köprüsü demek. Nereye gitti bu para? Emekliye mi üreticiye mi? Tefeciye gitti. Beylerin fikri iktidarında tefeci değerli."
"Faize giden parayla aile başına 165 bin 689 lira para ödenirdi"

"Bu para 4 bin şehir hastanesi yapıyor. Türkiye'nin neredeyse her sokağına bir şehir hastanesi yapılıyor. Türkiye'deki herkese ev yapabilirdiniz. Ödediğiniz paranın büyüklüğüne bakın. Her vatandaşa bu para dağıtılsaydı  48 bin 732 lira para ödenebilirdi. Aile başına 165 bin 689 lira para ödenirdi. Nereye gitti bu paralar? Tefeciye gitti."

Kılıçdaroğlu, iktidara "Tefeciye değil halka hizmet götürün diyen de biziz"  dediklerini vurguladı.

CHP Lideri şunları söyledi:

"Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Ne proje ama. Çağ açan bir proje. Bu iktidarın bizi getirdiği rezilliği dünyaya daha iyi anlatamazdınız. Bu nedenle Sayın Bahçeliye teşekkür ederiz. Milleti kuru soğana muhtaç ettiniz. 83 milyon tefeciye hizmet eder hale geldi"

Faize milyarlarca dolar ödenirken işinden olanlara günde 39 lira verildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Vicdan var mı bunlarda?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, açlık sınırının altında milyonlar olduğuna işaret etti.

Hükümetin 17 yılda 16 ekonomik paket getirdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, hiç birinin sonuç vermediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, işsizliği azaltacağız diyen hükümete de kendi önerilerini sıraladı.

"Atama bekleyen 138 bin 393 öğretmene görev ver. Kömür madenleri ve işsiz bekleyen madenciler var. Engelli kadroları 18 yıldır boş" diyen Kılıçdaroğlu, 
muhtarlara da birer büro elemanı verilebileceğini dile getirdi.
http://ankaramasasi.com/haber/274247/kilicdaroglu-milleti-kuru-sogana-muhtac-ettiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.