Üretim planlı, programlı ve akıllıca devam etmeli

Ankara Masası
|
27 Mart 2020, Cuma - 10:11
Üretim planlı, programlı ve akıllıca devam etmeli

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Çiftçimizin ve yetiştiricimizin üretmeye; ama planlı, programlı, akıllıca üretmeye devam etmesi gerekiyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüsü tedbirleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı müdürlükler ile telekonferans gerçekleştirdi.

Bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de koronavirüsü ile çok çetin bir mücadele içerisinde olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli, “Devlet olarak, milletimizle birlikte bu salgının etkilerini en aza indirmek için tüm imkânlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam ediyoruz” dedi.

MART VE NİSAN AYLARI ÇOK STRATEJİK

Üretimin devam etmesi gerektiğini ve Mart-Nisan aylarının çiftçiler açısından çok stratejik olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli, “Çiftçimizin, yetiştiricimizin üretmeye, ama planlı-programlı-akıllıca üretmeye devam etmesi gerekiyor. Sizlerin en başta yapması gereken şey, yörenizdeki üreticinin, çiftçinin motivasyonunu yüksek tutmaktır. Bu süreçte yapmamız gerekenler; gıda arz ve talep dengesini korumak, vatandaşımızı güvenli gıdayı ulaştırmaktır. Korona virüs salgını konusunda doğru okumalar yaparak, yarının ihtiyaçlarını öngörerek, çiftçilerimizi doğru yönlendirelim” açıklamasını yaptı.

TARIM HER ŞEYİN KAYNAĞI

Tarım ürünlerinin her şeyin kaynağını oluşturduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Üretim olmadan, gıda sanayi başta olmak üzere, diğer faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlanamaz. Milletimizin talep ettiği gıda ihtiyacını karşılamak zorundayız. Gıda değer zincirinin canlı kalmasını sağlamak bizim görevlerimiz arasındadır. Tedarikten lojistiğe kadar bütün aşamaları çalışır halde tutmalıyız” değerlendirmesinde bulundu. Yereldeki bağlantı noktalarının il müdürlükleri olduğunu da söyleyen Pakdemirli, “Bizim gözümüz kulağımız sizlersiniz. İllerinizde kuracağınız takip sistemi ile vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almalısınız. Ayrıca bu süreçte olumsuz giden her veriyi bizlerle paylaşın ki tedbirlerimizi ona göre önceden alalım” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2766/uretim-planli-programli-ve-akillica-devam-etmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.