Annenin acı feryadı "Beni bırakın bebeklerimi kurtarın"

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 14:38
Annenin acı feryadı "Beni bırakın bebeklerimi kurtarın"

Erzincan'da 5 kişinin ölümüne neden olan kazanın ayrıntıları yürekleri dağladı.

Feci kaza Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde meydana geldi.

Ailesi ile Karadeniz gezisinden memleketleri Elazığ'a dönen Mehmet Dil (62) yönetimindeki kamyonet, Kemaliye ilçesi yakınlarındaki Şırzı Köprüsü girişinden Fırat Nehri'ne uçtu.

Kazada sürücü Mehmet Dil ile aynı araçta bulunan eşi Gülser Dil, kızı Şeyma Kalkan torunları Muhammet İlçin (1), Süleyman Kalkan (2) hayatını kaybederken, Kader ve Ayşe İlçin ile Kübra Dil yaralandı.

Kaza olur olmaz olay yerine koşan kişi ise yaralıların kurtulmasına yardımcı oldu. Nehrin tam karşısında restoran işleten Güven Güldal isimli vatandaş teknesi ile kaza yerine tekne ile ulaştı.

Yaralıları sudan çıkarmaya çalışan vatandaş o sırada yaralılardan Kader İlçin'i gördü.

"Beni bırakın bebeklerimi kurtarın"

İki çocuğu da araçta olan İlçin, "Beni bırakın, bebeklerimi kurtarın" diye feryat etti. Ancak acılı annenin 1 yaşındaki bebeği Muhammet sağ olarak kurtarılamadı.

5 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, İlçin'in 6 yaşındaki kızı Ayşe yaralı olarak kurtuldu. Kazada 2 kişi daha yaralandı.

"Büyük bir gürültü koptu"

Teknesiyle 3 yaralıyı kurtarmayı başaran Güven Güldal, kaza anlarını, "Büyük bir gürültü ile koştuk, kafede bir masada müşterimiz vardı. Gürültü çıkınca köprünün hemen yan tarafından bir aracın suya düştüğünü söyledi. Burada oturan arkadaşlar hemen 155'i aradıktan sonra aşağı koştum. Tekneye binerek köprünün dibine gittim. Bayanın biri dalıp çıkıyordu, daha batmamıştı yani. Onu kurtardık, az ilerde tel hattının altında bir bayan da suyun içerisindeydi, onu da kurtardık. Tekneye alırken bize 'beni bırakın bebeklerimi kurtarın' dedi." sözleriyle anlattı.

Kaza anı kamerada

Kaza anları ve sonrasında yaşananlar güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntüde, kafede oturan vatandaşların, gece karanlığında bir aracın nehre düştüğünü görüp yaşadıkları panik ve telaş görülüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/28467/annenin-aci-feryadi-beni-birakin-bebeklerimi-kurtarin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.