9 yaşındaki çocuktan gururlandıran hareket

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
16 Haziran 2020 17:52
9 yaşındaki çocuktan gururlandıran hareket
HM
Haber Merkezi Editör

Ankara'nın Çubuk ilçesinde fırtına nedeniyle yola düşen Türk Bayrağı’nı yerden alan 9 yaşındaki Ceren Arık'ın gösterdiği hassasiyet, gururlandırdı. 

Evlerinin penceresinden baktığı sırada ilçede etkili olan fırtına nedeniyle Türk Bayrağı’nın yere düştüğünü gören Ceren Arık koşarak dışarı çıktı ve bayrağı yerden aldı. Küçük kızın bu hassas davranışı Yavuz Selim Mahallesi’ndeki komşuları tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Komşuları tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı.

Görüntüler karşısında kayıtsız kalmayan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, belediyeye bağlı Engelsiz Spor Kulübü judo takımı sporcusu Ceren ile annesi Mehtap Arık ve antrenörü Ahmet Koçyiğit'i makamında ağırladı.

“Ben kendisine, ailesine ve hocalarına teşekkür ediyorum”

Görüntüyü izlediğinde çok duygulandığını dile getiren Demirbaş, "Çocuklarımızın bu yaşlarda böyle hassasiyette olması bizi çok memnun etti. Şehitlerimizin kanıyla renklenmiş, sulanmış al bayrağımızın yerde durmasına gönlü razı olmayan çocuğumuzun can havliyle koşarak bayrağı yerden kaldırması çok anlamlı. Ben kendisine, ailesine ve hocalarına teşekkür ediyorum. Örnek bir davranış gösterdi" ifadelerini kullandı.

“Her Türk evladının yapması gereken bir davranışı yaptım”

Evinin penceresinden dışarıya bakarken bayrağın yerde olduğunu gördüğünü anlatan Ceren Arık ise "İçimden geldiği gibi hareket ettim çünkü bayrağımızı çok seviyorum. Hemen aşağı inerek bayrağı almak istedim ve koşarak gittim. Bayrağımızı aldım ve eve getirdim. Her Türk evladının yapması gereken bir davranışı yaptım. Böyle teşekkürler almak da beni ayrıca çok mutlu etti." diye konuştu.

Başkan Demirbaş, Ceren Arık'a Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa