İzmir'de jeotermal kaynaklarda farklılık gözlemleniyor

Deprem Bilimci Naci Görür, 6.9'luk depremin ardından İzmir'de bulunan jeotermal kuyulardaki suların sıcaklıklarının ve debisinin arttığını belirtti.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 00:25
İzmir'de jeotermal kaynaklarda farklılık gözlemleniyor
İzmir'in ilçesi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9'luk depremin bölgede bulunan diğer fay hatlarına da stres yüklediğini iddia eden Deprem Bilimci Naci Görür dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Özellik
Gülbahçe, Seferihisar ve Tuzla faylarının altını çizen Görür "
Bölgeden aldığım haberlere göre bu fayların yakındaki jeotermal kuyularının sıcaklık ve debilerinde farklılık var." ifadelerini kullandı.





"Stres transfer ederek bu fayları yüklemiş olabilir"

Gelişmelerin etkileşimin bir kanıtı olduğunu belirten Görür şunları yazdı;
Arkadaşlar iyi geceler. Hatırlarsanız en son tweetlerimde İzmir depremi ile yazdıklarımın yeterince anlaşılmamış olduğunu düşünerek tekrar yazmıştım. Çünkü çeşitli tv konuşmalarında kimi genç meslektaşlarım beni eleştirmişlerdi. Söylediğim basitçe şuydu: Kuşadası Körfezinde D-B 
Uzanımlı normal fayda oluşan 6.9 büyüklüğündeki deprem çok büyük ihtimalle İzmir Yarımadasında KD-GB uzanımlı faylara (ör: Gülbahçe, Seferihisar ve Tuzla) stres transfer ederek bu fayları yüklemiş olabilir. Bölgeden aldığım haberlere göre bu fayların yakındaki jeotermal 
kuyularının sıcaklık ve debilerinde farklılık var. Bu da etkileşimin bir kanıtı olarak görülebilir. Bu gelişimi bu faylar üzerinde değerli çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hasan Sözbilir’de doğruladı. Konuyu doğru izleyebilesiniz diye size yazıyorum. İyi geceler.
http://ankaramasasi.com/haber/330885/izmirde-jeotermal-kaynaklarda-farklilik-gozlemleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.