ABD'de gözler orduda!

Başkanlık seçiminde yaşanan belirsizliğin ardından gözler orduya çevrilirken Genelkurmay Başkanı Milley, "Trump'ı Beyaz Saray'dan çıkarmak bizim görevimiz değil" dedi.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2020, Çarşamba - 20:08
ABD'de gözler orduda!

Amerika Birleşik Devletleri'nde(ABD) gerçekleşen başkanlık seçimlerinde  Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve  Demokrat Joe Biden arasındaki kıran kırana yarış devam ediyor.

Geride olan Trump seçimlerde hile yapıldığını belirtirken "Yasaların kullanılmasını istiyoruz. Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağız. Tüm oyların, oy kullanımının durdurulmasını talep edeceğiz." dedi.

"Görevinden alınmasına yetkili değiliz"

Trump'ın bu açıklamalarının ardından siyasi bir kargaşanın çıkma ihtimali üzerinde durulurken gözler ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'e çevrildi.

Son günlerde ABD basınında yer alan darbe iddialarıyla ilgili konuşan Milley "Amerikan ordusunun apolitik olduğunu ve bir başkanın Beyaz Saray'daki görevinden alınmasında yetkili olmadıklarını" belirtti.

Konuyla ilgili bir kaynağın "Milley, ABD ordusunun barışçıl yöntemlerle iktidar değişiminde hiçbir rolü olmayacağını söyledi." ifadeleri paylaşıldı.

"Anayasaya sırtımızı dönmeyeceğiz"

Seçimlerden önce ağustos ayında süreçle ilgili açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley "Seçimlere ilişkin herhangi bir anlaşmazlık durumunda yasal olarak ABD mahkemeleri ve Kongre anlaşmazlıkları çözecektir, ABD ordusu değil. Bu süreçte ABD ordusuna herhangi bir rol öngörmüyorum, Anayasaya sırtımızı dönmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/338989/abdde-gozler-orduda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.