Fatih'in portresini İBB aldı

Ankara Masası
|
25 Haziran 2020, Perşembe - 16:52
Fatih'in portresini İBB aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, National Gallery’nin “Daimi sergilenen sanat eserleri” arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresini yaklaşık 6,5 milyon TL’ye satın aldı.

National Gallery'nin 'Daimi sergilenen sanat eserleri' arasında yer alan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in gümüze kadar gelebilmiş üç orjinal portresinden biri olan eser, İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyaca ünlü müzayede salonu Christie’s'te düzenlenen müzayedede yaklaşık 6,5 milyon liraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Fatih Sultan Mehmet portresine 400 bin ila 600 bin sterlin başlangıç değeri biçiliyordu.

İtalyan ressam Gentile Bellini'nin (1429-1507) atölyesinden çıktığı tahmin edilen portrenin bizzat ressam ya da öğrencilerinden biri tarafından yapıldığı düşünülüyor. Portrenin büyük gizemlerinden biri olarak kabul edilen ikinci figürün ise Fatih'in 3 oğlundan biri ya da bir Avrupalı diplomat olabileceği düşünülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştığı mesajında "Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık." ifadesini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/34165/fatihin-portresini-ibb-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.