Oxford Üniversitesi'nden "riskli ülkeler" raporu

Ankara Masası
|
26 Haziran 2020, Cuma - 11:30
Oxford Üniversitesi'nden "riskli ülkeler" raporu
İngiltere'deki Oxford Üniversitesi ile The Guardian gazetesi, ortak bir çalışma yürüterek koronavirüs salgınında normalleşmeye geçişle ikinci dalga riski arasındaki ilişkiyi inceledi.

Araştırmada, bugüne dek 25 binin üzerinde vaka bildiren 45 ülkenin son dönemde tedbirleri hafifletme oranı ile vaka sayılarındaki artış hızı analiz edildi.

Analizde, Almanya ve İran'ın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin ikinci dalga riski altında bulunduğu saptandı.

İşte o ülkeler 

Araştırmada, ikinci dalga riski altında bulunan ülkeler, Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan oldu.

The Guardian gazetesi, bu ülkelerin hepsinde son dönemde tedbirlerin hafifletildiğine ve hükümetlerin artık çok daha rahat bir politika izlediğine dikkat çekti. ABD'nin nisan ayından bu yana en yüksek vaka artışlarına sahne olduğu, iki Avrupa ülkesi olan Almanya ve İsviçre'de ise virüsün bulaşma katsayısını temsil eden R değerinin bu hafta yeniden 1'in üzerine yükseldiği belirtildi.

Türkiye'de durum nasıl? 

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 ülke ise tedbirlerin daha az bir oranda hafifletildiği ve vaka artış hızı ciddi oranda yükselmeyen ülkeler olarak sınıflandı.

Bu kategoride Türkiye'nin dışında Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, İtalya, İspanya, Sİngapur ve Hollanda yer aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/34479/oxford-universitesinden-riskli-ulkeler-raporu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.