Bahçeli'den Kılçdaroğlu'na Biden eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı tebrik eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu "meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, alın beni kullanın mesajı veren kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir" sözleriyle eleştirdi.
Büşra Bayrak
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 11:56
Bahçeli'den Kılçdaroğlu'na Biden eleştirisi

Devlet Bahçeli partisinin Meclis Grubunda yaptığı konuşmada, Amerikan seçimlerine ilişkin değerlendirme yaptı. 

Devletlerarası münasebetlerde duygusallığın aklın önüne geçmesi halinde ikili ve çok taraflı diyalogların, barış, denge ve istikrar kulvarından tehlikeli şekilde savrulacağına işaret eden  Bahçeli, "Bizim için önemli olan ABD’nin uygulayacağı politikaların muhtevası bununda Türkiye’ye bölgemize ve uluslararası ilişkilere yansıma düzeyleridir." dedi.

"Ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız"

Bahçeli şunları söyledi:

"Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız. Ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz. Hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz. Pek tabii olarak ABD, yönetimindeki değişimin göz ardı edileceği bir ülke değildir. Bunu biliyor ve kabul ediyoruz ABD özellikle 1. Dünya Savaşından itibaren dünyanın stratejik denklemlerini etkileyen, askeri ekonomik ve teknolojik gücüyle medeniyetleri ve milletleri doğrudan ilgilendiren önemli bir ülkedir. Bu yüzden dikkatle ve uyanık bir şuurla izlenmesinde mutlaka zorunluluk vardır."

"Temkinli, tedbirli, tedarikli ve kuşkulu bir bekleyişin içindeyiz"

Seçim sonuçlarının ABD’yi çözülme girdabına sokup sokmayacağını bundan sonraki gelişmeler göstereceğini anlatan Bahçeli, etnik kutuplaşmanın ülkeyi eyaletler bazında bir ayrışma sürecine sürükleyebileceğini vurguladı.

Bahçeli, yeni ABD Başkanının dış politika ve güvenlik konularında izleyeceği politikanın zaman içinde anlaşılacağını belirterek, "Temkinli, tedbirli, tedarikli ve kuşkulu bir bekleyişin içinde olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar var" dedi.

"Çünkü Biden’ın geçmişteki sözleri, temasları çelişkileri, gel gitleri ve mesafeli tutumu Türkiye’ye şaşı ve soğuk bakışı iyimserliğimizin önüne set çekmekte baraj oluşturmaktadır." diyen Bahçeli şöyle devam etti: " Ön yargılardan uzak dostluk ve müttefiklik esasına dayanan karşılıklı hak ve çıkarları gözetip güçlendiren bir diyalog mekanizmasından iki ülkenin de kazançlı çıkması kuvvetle muhtemeldir. ABD’de açılan bu yeni sayfanın dünya barışı, uluslararası güvenlik ve istikrar açısından ümit verici bir dönemi başlatmasını temenni ediyorum."

Devlet Bahçeli, muhalefete de sert sözlerle yüklendi.

"Ruhu kiralanmış olanlar ortadadır" 

CHP liderinin Joe Biden'ı hızla tebrik ettiğini hatırlatan Bahçeli,
"Tuhafımıza giden bir başka husus ise CHP Genel Başkanı’nın Biden’i kutlamasındaki çabukluğu, hızı, telaşı ve acelesidir. HDP’ye bakınız, o da hemen kutlamıştır" ifadesini kullandı.


Bahçeli, "Ruhu kiralanmış olanlar ortadadır" değerlendirmesinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Tek kelimeyle kepazelik"

"İradesini devretmiş çarpık yüzler adeta podyuma çıkıp ABD’ye beni unutmayın mesajı iletmişlerdir. Tek kelimeyle kepazelik olarak nitelendireceğimiz bu resmin neresinde millet sevdalısı, neresinde vatan ve bayrak aşığı bir yüz vardır? Bilhassa merak ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetin esbab-ı mucibesi nedir?"

" Henüz seçim sonuçları kesinleşmeden, resmi açıklama yapılmadan, başkanlık makamı yeni sahibini bulmadan bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi, kimin sesidir? Biden’in ağzına sürdüğü bir tutam balın lezzetini almış olmalı ki, Kılıçdaroğlu yeni efendisiyle sosyal medyayla temas kurma gereği hissetmiştir. 'Yoldaşlarımı sattım, senin yandaşın oldum.' demiştir. Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden’i tebrik etmiştir? Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, 'alın beni kullanın' mesajı veren, kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir. Allah için söyler misiniz, şu sözlerim yanlış mıdır? Gazi Mustafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları gerçekten de İzmir’e, hatta okyanusun karşı kıyısına kadar vura vura kovalardı. "

Baheçli, işbirlikçi ve yabancı başkentlerin yörüngesine giren siyasi akımları demokrasinin muhalifi olarak nitelediği konuşmasını söyle sürdürdü:

"CHP, milletimizden umudu kesmiş, tehlikeli sularda kulaç atmaya başlamıştır"

"Kılıçdaroğlu yönetimindeki . Sokak telkinlerinin son zamanlarda ziyadesiyle gündemde olması bunun bir göstergesidir. CHP devleti kurmakla övünmektedir, fakat gerçek kurucu aziz Atatürk liderliğinde büyük Türk milletidir. Kuruluşunda payı olmayanın yıkımda öne çıkması ya da yıkımı hedeflemesi halinde bunun bedeline katlanması tarihe, millete, gelecek nesillere biliniz ki namus borcumuzdur. Bugün Türkiye’de devlet krizi değil, muhalefet krizi, siyasi ahlak krizi, son tahlilde CHP krizi vardır, her geçen gün de kökleşmektedir. Milli Mücadele tertemiz millet iradesine dayanılarak kazanılmıştı, emperyalizmin gönüllü tutsağı olan zilleti de bertaraf edecek yine millet iradesi olacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye, tozlu raflarından indirilmiş Sevr Planı'nın yeni sahiplerine asla teslim olmayacak, zalimlerle ve hainlerle imanla, iradeyle mücadele edecektir. "

 "30 yıllık zulüm dönemi kapandı"

Karabağ’da 30 yıla yakındır devam eden düşman tasallutuna tarihi bir darbe indirildiğini, can Azerbaycan'ın kahramanlıkla topraklarını aldığını ifade eden Bahçeli, "Çok şükür hak sahibini bulmuştur. Çok şükür Türklük büyük bir zafer elde etmiştir." dedi. 

Ermeni çetelerinin tutundukları vatan topraklarından sökülüp atıldığını, katil Paşinyan'ın acıyla kıvranarak yenilgiyi kabullendiğini, elleri titreye titreye uzlaşılan anlaşma metnine imza atmak zorunda kaldığını söyleyen Bahçeli, zaferin inancın başarısı, azmin mükafatı olduğunu dile getirdi. 

Ermenistan'ın, döktüğü kanların bedelini ödediğini, tarihi rövanşın alındığını, şehitlerin, mağdurların, mazlumların, evlerinden barklarından koparılan masum soydaşın hesabının terörist devlet Ermenistan’dan sorulduğunu dile getiren Bahçeli, "30 yıllık zulüm dönemi kapanmış, işgal süreci sona ermiştir. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Azerbaycan Türklüğüne, ne mutlu büyük Türk milletine." diye konuştu.



http://ankaramasasi.com/haber/357017/bahceliden-kilcdarogluna-biden-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.