Bakan Varank'tan aşı açıklaması

Ankara Masası
|
02 Nisan 2020, Perşembe - 15:52
Bakan Varank'tan aşı açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Covid-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilecek ‘Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'na katıldı Varank burada yaptığı konuşmada aşı ve ilaç geliştirme sürecine değinerek, "Koronavirüsü için 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor" dedi.

Aşı ve ilaç geliştirme projelerinde temel araştırmalara TÜBİTAK'ın liderlik yaptığını söyleyen Bakan Varank, “Biz bu alanda Koronavirüsü ile ilgili ilk toplantımızı virüs daha Çin sınırları içindeyken, yani bundan tam 2 ay önce yaptık. 2019'da başlattığımız TÜBİTAK 1004 Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı kapsamında aşı ve ilaç araştırma gruplarımızı zaten oluşturmuştuk. Bu kapsamda 7 farklı aşı projesi ile hem kimyasal hem de biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 farklı ilaç geliştirme projesi yer alıyor" dedi.

GEREKİRSE TÜM KAYNAKLARIMIZI KULLANIRIZ

24 üniversite, 8 kamu Ar-Ge birimi ve 8 özel sektör kuruluşundan yüzlerce araştırmacının üstün bir gayretle çalıştıklarını ifade eden Varank, "Gerekirse bakanlığın tüm kaynaklarını bu iş için kullanmamızın önünde hiçbir engel yok. Yeter ki netice alalım, en kısa sürede sonuca ulaşalım" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/3595/bakan-varanktan-asi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.