Mansur Yavaş'tan Murat Köse'ye proje yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin "Projeleri yok" şeklindeki eleştirilerine "En büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek." diyerek cevap verdi. Yavaş, ​Ankapark, Gökkuşağı ve Samanyolu projeleri hakkında ​"Hepsi çöplük bunların" değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2020, Pazartesi - 14:04
Mansur Yavaş'tan Murat Köse'ye proje yanıtı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 15. birleşim toplantısında gündeme getirdiği iddialarına yanıt verdi. 

Basın toplantısında konuşan Yavaş, Aralık Ayı 1. Meclis toplantısında yaşanan gerginlikle ilgili olarak "Biz çoğunluğuz. İstediğimizi yaparız. Biz istediğimize izin vermeyiz” diyorlar. Büyükşehir ile muhtemel uyumu bozup Mansur Yavaş’ın kendilerine verecekleri cevapları engellemek istiyorlar" dedi.

"Bazı belediye başkanları yalan söyledi"

ABB'nin Kasım ayı 15. birleşim toplantısına değinen Yavaş, "O gün konuşan bazı belediye başkanları yalan söyledi. Bunlarının bazılarını yüzlerine söylemek zorunda kaldık. Sabah 05.00’e kadar sürmesi nedeniyle vatandaşımız bunları duymadı." şeklinde konuştu.

"Kuruşu kuruşuna hesap veriyoruz"

  ABB’nin internet sitesindeki saydamlık ve hesapverilebilirlik kısmının ekrana getirilmesini isteyen Yavaş, "Kuruşu kuruşuna hesap veriyoruz" ifadelerini kullandı. Yavaş benzer bir bölümün Mamak Belediyesi’nin internet sitesinde yer almadığına dikkat çekti.

"Biz şov yapmıyoruz"

Kendilerine yönelik "Hiç kurdele kesmediniz" şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Yavaş, "Ankara’da asfalt yapılıyorsa yanına da pankart asılırdı, “asfaltınız hayırlı olsun” diye. Köprü yapılırsa altına “köprünüz hayırlı olsun” diye pankart asılırdı. Sanki Ankara halkına bağış yapıyorlar. Biz görevimizi yapıyoruz. Bizim astığımız bir tek pankart var. Yaptığımız hizmetin kaç paraya mal olduğunun ve Ankara halkının cebinden kaç para çıktığının hesabını veriyoruz. Şov yapmıyoruz. Reklam yapmıyoruz. Bazı şarkıcılar getirip devasa paralar vermiyoruz. Böyle bir usulümüz yok." şeklinde konuştu.
"En büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek." diyen Yavaş, Ankapark, Gökkuşağı ve Samanyolu projeleri hakkında "Hepsi çöplük bunların" değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara halkının önceliklerinden başka hiçbir yatırım düşünmüyoruz" 

Yavaş şu şekilde devam etti: Bunları bekliyorlar bizden, yok. Önce insan hayatı sonra insan sağlığı ve kentin öncelikleri. Ankara halkının önceliklerinden başka hiçbir yatırım düşünmüyoruz. Sizin gibi düşünseydik, 6 katrilyona Ankapark’ı yapıp hadi açılışa gelin diyebilirdik. Tek bir derdimiz var. Ankara halkına hesap verip, asfalt beton belediyeciliği yapmadan, bir Ankaralı’nın yatağa aç girmemesi, okumayan çocuğun kalmaması, Ankara halkının sağlıklı ve mutlu yaşaması dışında derimiz yok. Hesaplarımız ortada. Girip istedikleri gibi inceleyip, varsa eleştirileri söyleyebilirler.
http://ankaramasasi.com/haber/427733/mansur-yavastan-murat-koseye-proje-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.