AK Partililer Çankaya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül ve Sosyal Politikalar Birimi Başkanı Edip Öner, Çankaya’da ihtiyaç sahibi aile, öğrenci ve engellilere sosyal yardımda bulundu.
Zeliha Demirci
|
28 Ocak 2021, Perşembe - 18:36
AK Partililer Çankaya'da ihtiyaç sahiplerine ulaştı

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı yürüttüğü sosyal yardım kampanyaları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor.

İlçe Başkanı Mustafa Hasgül'ün liderliğinde, Sosyal Politikalar Birimi Başkanı Edip Öner öncülüğünde, engelli bireylere tekerlekli sandalye, imkanı olmayan öğrencilere tablet sağlanırken, ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş kartı ulaştırıldı.

"Geçen sene de aynı sevinci yaşamıştık"

İhtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmanın mutluluğunu dile getiren Edip Öner, "Kampanyamız dahilinde, tekerlekli sandalyeleri engelli kardeşlerimize ulaştıracağız. Geçen sene yine tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza teslim etmenin sevincini yaşamıştık." ifadelerini kullandı.

Öner, ailelere gıda ve ev ihtiyaçlarını karşılamak adına içinde belli miktarlarda para olan alışveriş kartı da verdiklerini, kampanyaya bu yıl salgın nedeniyle eğitimlerini online almak durumunda kalan öğrencileri de düşünerek, tablet bilgisayar eklediklerini belirtirken "İhtiyaç sahibi olan başarılı öğrencilerimize tablet de ulaştıracağız, inşallah." dedi.

Çankaya’nın görülmeyen yüzü: İhtiyaç sahibi vatandaşlar

AK Parti Çankaya Teşkilatı olarak gönüllülerden ve hayırsever iş insanlarından aldıkları destekle Çankaya ilçesi sınırları içinde yer alan 123 mahallede ihtiyaç sahibi bireylere ve engelli vatandaşlara çeşitli yardımlar sağladıklarını belirten Başkan Hasgül, "Çankaya her ne kadar nüfusu zengin bir ilçemiz olsa da görünmeyen, pek bilinmeyen bir yönü de ihtiyaç sahibi vatandaşların bu ilçede yaşadığı gerçeğidir." diye konuştu.

AK Parti'nin Çankaya'da çeşitli sosyal yardım kampanyaları yürüttüğünü ifade eden Hasgül sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yardımların dışında gençlik kollarımız da bu kış günlerinde gerekli olan kaban, mont, bot gibi yardımları topladı önemli bir kısmı da dağıtıldı. Şimdi Yakupabadal Mahallesi’ndeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Biz ihtiyaca yönelik olarak yardım kampanyalarımızı oluşturuyoruz. Çankaya AK Parti teşkilatı olarak bize sağlanan bir destek yok. Bu yardımları tamamen kendimiz yapıyoruz. Gönüllülerden, hayırseverlerden, iş insanlarından sağlanan desteklerle bu yardımlarımızı yapıyoruz. Biz de bu yardımları gerçek kişilere ulaştırmak için mahalle başkanlarımızdan bilgi alıyoruz. Mahalle başkanlarımız ihtiyaç sahibi kişileri tespit ediyor. Bu aşamadan sonra birim başkanlarımız devreye giriyor ve talebe dönük olarak sosyal yardımlarımızı toplamaya başlıyoruz. Sonrasında da adrese teslim olarak bu yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yani toplumsal dayanışmayı Çankaya'da da üst seviyeye çıkartacak şekilde bu kampanyalarımızı yapıyoruz. Bu yardımlarımızı sosyal politikalar birimi başkanımız yapıyor. Diğer birimlerimiz de destek veriyor."

“Kimseyi incitmeden yardım yapıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destek verdiği kesimler dışındaki çevrelere ulaşmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Hasgül, "Biz ihtiyaç sahibi olan kişinin gerçekten ihtiyaca sahip olup olmadığını tespit ediyoruz. Bunu yaparken de önceliğimiz ihtiyaç sahibine bu yardımı ulaştırırken onu incitmeden yardım yapmak. Bu yardım kampanyasının sadece bu lansman kısmını basına açık yapıyoruz. Tanıtımını duyuruyoruz. Sonraki basamağını yani adrese teslim edilecek olan yardımı göstermiyoruz." diye konuştu.

“Biz köylerimizdeki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu tabletleri ulaştıracağız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'nın köylerine internet götürdüğünü anımsatan Hasgül, bu hizmetin bir yönüyle eksik kaldığına ve pandemi sürecinde köy konaklarında, camilerde sosyal mesafenin azaldığı ortamlarda öğrencilerin bir araya gelmesinin de sakıncaları olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Biz Çankaya'daki 12 köy mahallesindeki öğrencilerimize de yardım ulaştırıyoruz. Çünkü hem salgın koşulları hem de mevsim etkileri yüzünden öğrencilerimizin köy konağında bir araya gelmesi sosyal mesafe açsından sıkıntılı, ayrıca mevsim kış, ısınma da bir sorun. Köy konağına kadar gitmek de bir sorun. Tüm bu nedenlerle biz köylerimizdeki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu tabletleri ulaştıracağız."

http://ankaramasasi.com/haber/551007/ak-partililer-cankayada-ihtiyac-sahiplerine-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.