​​Mustafa Hasgül: Çankayalıların vergileri çar çur ediliyor

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı ​​Mustafa Hasgül, Çankaya Belediyesine ait bir benzinliğin 2014 yılından bu yana belediyeyi 10 milyon TL üzerinde zarara uğrattığını iddia etti.
Ankara Masası
|
04 Şubat 2021, Perşembe - 00:25
​​Mustafa Hasgül: Çankayalıların vergileri çar çur ediliyor

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül'ün Çankaya Belediye Meclis toplantısındaki açıklamaları dikkat çekti.

Hasgül, Çankaya Belediyesi tarafından işletilen bir benzin istasyonunun 2014 yılından bu yana belediyesi 10 milyon TL'nin üzerinde zarar uğrattığını iddia etti.

"Bu şirketi işletmeye devam etmemiz biraz çelişkili"

"Çankayalıların vergileri çar çur ediliyor" ifadelerini kullanan Hasgül "Şöyle bir öneride bulunmuştuk grup olarak. Bu şirket zarar ediyorsa bizim bu şirketi işletmeye devam etmemiz biraz çelişkili. 20 tane arkadaşımızı biz diğer şirketlerde istihdam ederiz. Sosyal haklarını da aynı şekilde koruruz diye düşünüyorum. Baktığımız zamanda 2014 yılından bu yana da 818 bin, 1 milyon 789 bin, 1 milyon 449 bin, 2 milyon 495 bin, 1 milyon 147 bin çok ciddi, 10 milyon üzerinde bir zarar gözüküyor başkanım. 8 milyonda bir sermaye aktarımı yapmışız." diye konuştu.

" Çankaya için bir şeyler yapıyoruz"

Benzinliği satmayı ya da kiralamayı öneren Hasgül "Biz hepimiz Çankaya için buradayız, Çankaya için çalışıyoruz, Çankaya için bir şeyler yapıyoruz. Bu benzinlik zarar ediyorsa, bir tane benzinlikten ibaret zaten. Biz burayı satalım ya da kiralayalım. İşletmesinden bir bedel alalım. Belediyemiz kara geçsin, hem bu zararı etmemiş oluruz, hem de bundan sonra bu tür şeylere girmemiş oluruz." dedi.

" Bundan sonra zarar etmeyecek"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Hasgül'ün iddialarına cevap verirken "Orada çok ciddi yeni yönetim anlayışına geçtik. Bundan sonra zarar etmeyecek" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/569174/mustafa-hasgul-cankayalilarin-vergileri-car-cur-ediliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.