Pervin Buldan'dan ittifak açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur." dedi.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2020, Salı - 10:21
Pervin Buldan'dan ittifak açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son kurultayda, “Kürt sorununu demokratik standartlar içerisinde Türkiye'nin bağımsızlığı çerçevesinde çözeceğime söz veriyorum” ifadesinin altında yeni bir “Kürt raporu” hazırlığı olduğuna yönelik haberler çıkmıştı. Gelişmeleri yakından takip eden bir Parti Meclisi üyesi "CHP-HDP açık ittifakının taşları döşeniyor" ifadesini kullanmıştı.

CHP'nin söz konusu adımı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Buldan, Türkiye'nin temel meselesinin seçim ittifakı olmadığını ancak partisi ile ittifak kurmak isteyenlerle görüşülebileceğini ifade ederek CHP'ye kapıları açtı. Buldan şu şekilde konuştu:

“Bize göre Türkiye’nin temel meselesi seçim ittifakı değil, demokrasi mücadelesinde bir güç birliğinin sağlanmasıdır. İhtiyaç olan budur. Biz demokrasi mücadelesi için herkesin güç birliği yapması gerektiğini söylüyoruz. HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur. Ancak bizim şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok. Bizim öncelikli gündemimiz demokrasinin inşasıdır”

http://ankaramasasi.com/haber/59871/pervin-buldandan-ittifak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.