Başkent’in ilk Cittaslow şehri ‘Güdül’ oldu

Ankara Masası
|
21 Nisan 2020, Salı - 17:20
Başkent’in ilk Cittaslow şehri ‘Güdül’ oldu

Türkiye’nin 18’inci, İç Anadolu Bölgesi’nin ve Ankara’nın ilk Cittaslow şehri Güdül oldu.

Ankara’nın doğal güzelliğiyle bilinen şirin ve mütevazı ilçelerinden Güdül; kendine özgü mimarisi, mağaraları, antik kenti, yöresel yemekleri ve tarımsal faaliyetleri ile öne çıkıyor. Başkentin 90 km kuzeybatısında yer alan ilçenin tarihi, M.Ö. 2000’lere kadar uzanıyor. Bölgede yapılan incelemeler, ilçenin çeşitli medeniyetlere ev sahipliği kanıtlıyor.

Kültürel mirasını, tarihi ve doğası ile birlikte hala koruyan Güdül’ün yaklaşık 2 yıl süren hazırlık döneminden sonra Cittaslow başvurusu 2019 Aralık ayında Türkiye Koordinatörü tarafından onaylandıktan sonra Avrupa Koordinatörlüğüne sunuldu.

Merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow Genel Merkezi tarafından Güdül’ün üyelik başvurusu Mart ayında onaylanarak, sonuç Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirildi. 

Bu kapsamda Güdül, Türkiye'nin 18’inci sakin şehri olarak uluslararası Cittaslow ağına dahil edildi. İlçe, İç Anadolu Bölgesi ve Ankara'nın ilk sakin şehri unvanına sahip oldu. 27 Haziran 2020 tarihinde Avusturya’da yapılacak Cittaslow Koordinasyon Komitesi toplantısında İlçenin Cittaslow sertifikası ve bayrağı teslim edilecek.

http://ankaramasasi.com/haber/6081/baskentin-ilk-cittaslow-sehri-gudul-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.