Bülent Gündoğan: İktidar olmak imkansız değil!

CHP Keçiören İlçe Başkanlığı, 485 yeni üyesi için rozet takma töreni düzenledi. Törende konuşan İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, “Keçiören gibi kalabalık bir ilçede iktidar olmanın kolay olmayacağını ancak imkansız da olmadığını biliyoruz” dedi.
Zeliha Demirci
|
25 Şubat 2021, Perşembe - 19:36
Bülent Gündoğan: İktidar olmak imkansız değil!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören İlçe Başkanlığına yeni katılan 485 üye için, rozet takma töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara Milletvekilleri Yıldırım Kaya, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Tekin Bingöl, Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan ve diğer ilçe başkanlarının yanı sıra kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

"Emin adımlarla iktidara yürüyoruz"

Törende konuşan İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, “Keçiören, 1 milyona dayanan nüfusu ve yaklaşık 650 bin seçmeni ile Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisidir. Böyle büyük ve kalabalık bir ilçede iktidar olmanın kolay olmayacağını ancak imkansız da olmadığını biliyoruz. Keçiören'de, ilçe örgütümüz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle sorumlularımız, belediye meclis üyelerimiz, örgütümüzün tüm bileşenleri ile emin adımlarla iktidara yürüyoruz.” dedi.

Son bir buçuk ay içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi Keçiören ailesine üye olan 485 üyenin evraklarını İl Başkanı Akıllı’ya teslim ettiğini belirten Gündoğan, “AKP’nin yaratmış olduğu korku iklimine rağmen son bir buçuk yıl içerisinde ailemize bin 500 yeni üye katmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımız bu seçimde iyileri mi, kötüleri mi seçecek?"

Seçimin sandık günü kazanılan bir yarış değil sandığın kazanılmış bir seçimin onaylandığı yer olduğunu bildiğini kaydeden Gündoğan, “Bu nedenle Keçiören'de iktidar yolunda yürürken, sandık günü gelip çatmadan ilçe örgütü olarak, adım atmadık sokak, kapısı çalınmamış esnaf, ziyaret edilmedik muhtar ve sivil toplum kuruluşu bırakmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el, gitmediğimiz yer bizim değildir. Önümüze bir seçim gelecek ve vatandaşlarımız bu seçimde Ankara'yı parsel parsel satanları mı yoksa Ankara'da adil, dürüst ve namuslu hizmetin nasıl yapılacağını öğretenleri mi? Vatandaşlarımız bu seçimde; hukuku, adaleti yok sayıp Soma’da hakkını arayan madencileri tekmeleyenleri mi?, yoksa hak, hukuk ve adalet arayışı ile 450 kilometre yürüyenleri mi? seçecek. Vatandaşlarımız bu seçimde; kamu kaynaklarını geçiş garantili projelerle yandaşlarına akıtanları mı yoksa siyasi etik yasası çıksın herkes malının hesabını versin diyenleri mi? seçecek. Vatandaşlarımız bu seçimde iyileri mi, kötüleri mi seçecek? Vatandaşlarımız artık karar verecek.” değerlendirmesini yaptı.

"Halkımızda yeni bir iktidar özlemi giderek büyümektedir"

Ortaya çıkan anketlerin sonucunda vatandaşların kararını verdiğini söyleyen İlçe Başkanı, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi biz ilk seçimde dostlarımız ile birlikte en az yüzde 51 oy olacağız ve iktidar olacağız. Çünkü eğitimden sağlığa, dış politikadan ekonomiye, turizmden ticarete, ülkemiz bugün her alanda ivme kaybetmektedir. AKP ve tek adam rejiminin uygulamaları halkımızı giderek yoksullaştırmaktadır ve halkımızda yeni bir iktidar özlemi giderek büyümektedir.” ifadelerini kullandı.

"Bizim dostlarımız; ekonomik krizde hacizlerle, icralarla boğuşan esnaflardır"

Bülent Gündoğan konuşmasına şöyle devam etti: Biz dostlarımızla iktidar olacağız. Bizim dostlarımız; iktidar tarafından ovaları, yaylaları, dereleri yabancı şirketlere peşkeş çekilen köylülerdir. Bizim dostlarımız; fabrikalarda, maden ocaklarında, şantiyelerde açlığa mahkum edilen, öldürülen, sonra da tekmelenen işçilerdir. Bizim dostlarımız; ekonomik krizde hacizlerle, icralarla boğuşan esnaflardır. Bizim dostlarımız; açlık sınır altında maaşlar verilip, sefalete mahkum edilen emeklilerdir. Bizim dostlarımız; yıllarca çalışıp emeğinin karşılığını almayan EYT’liler ve memurlardır. Bizim dostlarımız; ezilen, katledilen kadınlarımızdır. Bizim dostlarımız; okullarda yıllarca dirsek çürütüp mezun olduktan sonra AK Parti’den torpil bulamadığı için işe giremeyen, genç üniversite mezunlarıdır. Bizim dostlarımız; bu ülkenin vatanı, bayrağı ile sorunu olmayan, cumhuriyetin değerlerine saygı duyan, parlamenter demokratik sisteme inanmış, hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasiden taviz vermeyen ve iktidarın politikalarından memnun olmayan tüm kesimlerdir.

Ali Hikmet Akıllı: Bu devirde yakasına altı ok rozeti takma cesaretini gösteren dostlarım hoş geldiniz

Bülent Gündoğan’dan sonra kürsüye çıkan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “İnsanlar yoksullukla boğuştuğu, en basit hak arayışlarının terör ithamıyla bastırıldığı, temel hukuk kurallarına bile uyulmadığı, medyanın sansürlü ve gerçeklerden kopuk bir yönetim anlayışının hüküm sürdüğü bu devirde yakasına altı ok rozeti takma iradesini, cesaretini gösteren dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Partimize katılan arkadaşlarımız bu mücadeleye omuz vererek partimizin içindeki en kutsal göreve talip oluyorlar. Parti üyeliği; yeri geldiğinde parti nöbeti, yeri geldiğinde bir direkte asılan bayrak, yeri geldiğinde gecenin ayazında duvara asılan bir afiştir. Ama mücadelemiz sadece bundan ibaret değildir. Mücadelemizi 200 yıla yayılan bir hürriyet mücadelesi olduğunu, 100 yıla merdiven dayayan bir bağımsızlık mücadelesi olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını, hürriyet, bağımsızlık ve adaleti ile taçlandıracağımızın sözünü burada hep birlikte veriyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, bugün mücadelemize omuz veren yeni yoldaşlarımızın ve bu mücadeleye katılacak nice yurtsever insanımızın katkısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin mutlak ilerlemesi ile taçlanacaktır. Bölgesel bir güç olan ülkemiz, yüzyıl önce mazlum milletlere verdiği ilhamı bu kez tüm insanlığa küresel bir güç olarak verecektir. Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği ‘İstikbal göklerdedir’ şiarı hem insanlığın hem de Türk milletinin önündeki rotadır.” şeklinde konuştu.

Bülent Kuşoğlu:  Biz yolsuzluklar, usulsüzlükler, hırsızlıklar yapan bir iktidarla beraber olamayız

Programda konuşan CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da, “Değerli Keçiörenliler siyaset özellikle iki sebeple yapılır; bir tanesi kendi düşüncelerimizi, birikimimizi, değerlerimizi iktidara getirmek için, ikincisi ise bundan duyduğumuz hazzı tatmak için. Siyaset, birikimlerimizi ülkemiz için vakfetmektir. Bu iki değer çok önemlidir. Ama bu dönemde bizim siyaset yapma sebeplerimize ilave bir şey daha eklendi. Nedir o? Türkiye’nin, cumhuriyeti, demokrasisi ve bu milletin milli manevi tüm değerleri için ayrıca mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için siyaset yapıyoruz. O nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan 485 arkadaşımızı kutluyorum ve aramıza hoş geldiniz diyorum. Bu mücadeleye büyük katkılarınız olacaktır. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Çanakkale'den, Büyük Taarruz'dan, Sakarya'dan verdiğimiz şehitlerden beri oluşturduğumuz, milli manevi tüm birikimimizi bugünlere kadar getirdik. Maalesef bugün bunlarla ilgili sorunlar, sıkıntılar var. Bu mücadeleyi sizlerle beraber vereceğiz, bize güç verdiniz. Allah razı olsun sizlerden. Dün Sayın Erdoğan demiş ki, muhalefet devletle beraber değil. Biz yüzyıldan beri büyük bir mücadele içerisinde olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz hiçbir zaman hukuksuzluktan, haksızlıktan, yolsuzluktan yana olamayız. Biz hiçbir zaman yolsuzluklar, usulsüzlükler, hırsızlıklar yapan bir iktidarla beraber olamayız. Devlet millet için vardır, devletin dini adalettir. Devletin yanında olmak milletin yanında olmaktır. Adil, adaletli olmaktır. Bu nedenle biz hiçbir zaman hukuksuzluk içerisinde olan devlet yönetimiyle hiçbir zaman bir olmayız. Bu mücadele içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/617424/bulent-gundogan-iktidar-olmak-imkansiz-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.