5 Ülkeden 996 Türk yurda getirildi

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 14:49
5 Ülkeden 996 Türk yurda getirildi

Ürdün, Almanya, Rusya, Sudan ve Azerbaycan’dangetirilen 996 Türk ve 50 Alman karantinaya alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, talep eden Türk vatandaşlarının ülkeye nakli devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla, 5 ülkeden 996 Türk yurda getirildi.

Ürdün’den Samsun’a gelen 166 Türk vatandaşı sağlık kontrollerinin ardından karantina altında kalacakları Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’na gönderildi. 


Rusya’dan Kastamonu’ya getirilen 188 kişi de Kastamonu Üniversitesi kampüsündeki Baharzade Feride Hanım Yurdu’nda karantinaya alındı.

Sudan'da bulunan ikisi çocuk 182 Türk vatandaşı da uçakla getirildikleri Batman'dan otobüslerle 14 gün karantinada kalacakları Siirt'e geçti.

Azerbaycan’daki 181 vatandaşımız da Ordu-Giresun Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra karantina için Ordu’da öğrenci yurduna yerleştirildi.

279 Türk vatandaşı ile  Türklerle evli 50 Alman uyruklu yolcu da Ankara Gölbaşı’nda karantinaya alındı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından karantinada kalacak misafirler için odalara el dezenfektanı, temizlik malzemeleri, havlu, terlik, çay, şeker, diş fırçası, sıvı sabun, şampuan, kolonya, ıslak mendil, tıraş bıçağı ve diş macunu bırakıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/6353/5-ulkeden-996-turk-yurda-getirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.