Anıtkabir’de 18 Mart töreni

Ankara Valiliği tarafından18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’de tören düzenledi.
IHA-20210318AW271288
|
18 Mart 2021, Perşembe - 11:11
Anıtkabir’de 18 Mart töreni

Ankara Valisi Vasip Şahin ve beraberindekiler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Düzenlenen törene Vali Şahin'in yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, il protokolü ve askeri heyet katıldı.

Vali Şahin'in Atatürk mozolesine çiçek bırakması ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Ankara Valisi Vasip Şahin burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. 

Vali Şahin deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, bundan 106 yıl önce, önderliğinde yazılmış Çanakkale Destanı’nın yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla idrak etmek ve bu destanın kahramanları olan aziz şehitlerimizi anmak üzere huzurundayız. Çanakkale Savaşları milletimizin hafızasında hatırası hep taze kalan üzerinden geçen yıllara rağmen hala coşkuyla anılan büyük bir zafer kahramanlık ve mücadele örneğidir. Çanakkale’de düşmana siper edilen gövdeler, istiklal mücadelesinin fitilini ateşlemiş, son milli Türk devletinin kuruluşunun da yolunu açmıştır. Tüm dünya bilmelidir ki tarih boyunca nice fedakarlıklarla nice badireler atlatan yüce Türk milleti, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Milletimizin ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü bütün dünyaya ezberlettiği büyük kahramanlık destanının 106. Yılında, şahsınızda tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/657272/anitkabirde-18-mart-toreni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.