Ankara'da kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, Başkent’te bugün etkili olan dolu yağışıyla birlikte düşen yıldırımlar ile ilgili Ankara Masası’na konuştu. Yıldırımları beklediklerini ifade eden Macit, bu hafta Ankara’da kar yağışının da etkili olacağının bilgisini verdi.
Zeliha Demirci
|
22 Mart 2021, Pazartesi - 18:03
Ankara'da kar yağışı bekleniyor

Ankara genelinde bugün etkisini gösteren sağanak yağışa, dolu ve yıldırım eşlik etti. Kentin bazı ilçelerinde bulunan evlere yıldırım isabet etti. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, Başkent’in hava durumunu Ankara Masası'na değerlendirdi.

Yağışların, Meteoroloji tahminlerine göre gerçekleştiğinin, yıldırımların da beklenen bir durum olduğunun altını çizen Macit, “Ankara için bugün çok bulut ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağış beklentimiz vardı. En yüksek sıcaklık da 17 derece olarak bekleniyordu. Rüzgarı da yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde bekliyorduk. Bu sabahki ve dünkü hava tahmin raporlarımıza paralel olarak sağanak, gök gürültülü, içinde yıldırım bulunan yağmur ve kısa süreli dolu yağışı gerçekleşti. Mart ayı içinde yüksek sıcaklık bekliyoruz. Hava 17-18 dereceye kadar çıkıyor ve lodos var. Sıcaklığın yükselmesiyle soğuk hava ile birleşince dolu yağışı oluyor.” şeklinde konuştu.


Ankara'da kar bekleniliyor

Ankara’da hava sıcaklıklarının düşeceğini söyleyen Uzman Macit, “24 Mart salı günü yer yer kuvvetli yağmur geçişleri var ancak akşam saatlerinden itibaren yağışın kara dönmesini bekliyoruz. Çarşamba ve perşembe günleri de Ankara’da kar yağışı bekleniliyor. Hava sıcaklığı ise düşüyor. Çarşamba günü 4, perşembe günü ise 1 dereceye kadar düşmesi bekleniliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/664573/ankarada-kar-yagisi-bekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.