Bakan Murat Kurum Kızılcahamam'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da bulunan Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangında 15 iş yerinin hasar gördüğünü söyledi. Bakan Kurum, esnafa 3 milyon 300 bin lira destek sağlanacağını belirtti.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 15:01
Bakan Murat Kurum Kızılcahamam'da

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde çıkan yangında hasar gören Kasaplar Çarşısı'nda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yangında 15 iş yerinin hasar gördüğünü belirten Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra  İçişleri Bakanlığı ve itfaiyenin  hızlı bir şekilde olaya müdahil olduğunu söyledi. 

Maddi hasar tesit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kurum, "Yine yapılara ilişkin hasarı da yapı işleri genel müdürlüğümüz tamamladı. Ve en kısa sürede vatandaşlarımızın yarasını sarmak suretiyle çalışmalarımızı başlatacağız." dedi.

İş yeri hasar alan esnafa destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  tüm Kızılcahamamlılara yönelik geçmiş olsun dileğini ileten Bakan Kurum, "Yapılması gereken tüm işlerin yapılması talimatını bizlere verdiler. Bu çerçevede Aile Bakanlığımızdan 300 bin lira, İçişleri Bakanlığımızdan 1 milyon lira, yine Çevre Şehircilik Bakanlığından 2 milyon lira desteğimizi esnafımıza vereceğiz. Esnafımızın gerek zarar ziyan noktasında, gerek bu süreçten sonraki kira yardımı, taşınma yardımı noktasında süreci birlikte yürüteceğiz " şeklinde konuştu.

"Yeni iş yerlerimizi en geç yıl sonuna kadar vatandaşımıza kazandırmış olacağız"

Kızılcahamam’a yakışır bir şekilde yeni iş yerlerinin inşasını yapacaklarını dile getiren Bakan Kurum şöyle devam etti:

İnşaat sürecini Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız yapacak.  Tüm süreçleri vatandaşımızla, belediyemizle birlikte yürüteceğiz. İnşallah daha güzel, daha yeni iş yerlerimizi en geç yıl sonuna kadar vatandaşımıza kazandırmış olacağız. Altını da otopark yapmayı planlıyoruz, şimdi esnafımızla bunları detaylı bir şekilde yürüteceğiz. Zarar ziyanla ilgili yarından itibaren Kaymakamlığımız nezdinde esnafımızın hesaplarına ücretleri yatırılacak. Yapılan hasar tespit doğrultusunda belli oranda esnafımıza bu destekleri yapacağız. Yine süreçte bu alanı yenileyecek proje çerçevesinde vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı da yapacağız. İnşallah hep birlikte daha iyi şartları sağlamak üzere projemizi yapıyor olacağız. 

http://ankaramasasi.com/haber/699611/bakan-murat-kurum-kizilcahamamda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.