Kalecik'te yaşlılar güvende

Kalecik Belediyesi 70 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik başlattığı 'çağrı butonu' uygulamasının bir aylık bilançosunu açıkladı.
Ankara Masası
|
20 Nisan 2021, Salı - 21:57
Kalecik'te yaşlılar güvende

Kalecik Belediyesi, 70 yaş ve üzeri vatandaşlar için başlattığı çağrı butonu uygulamasının bilançosunu açıkladı.

İlçe genelinde son bir ayda 70 yaş ve üzeri vatandaşlar için 20 adet çağrı cihazı dağıtıldığı belirtilirken, 103 adet çağrı alındığı, 4 adet acil servis yönlendirilmesi, 99 adet diğer hizmetlerin verildiği açıkladı.

"Hastaneye kaldırıldı durumu iyi"

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan da dün bir vatandaşa müdahale edildiğini belirterek " Bazen ev ihtiyacı, bozulan bir ev eşyası ya da hastalık durumu. Dün gece Elmapınar Mah. yaşlı bir vatandaşımız çağrı butonu üzerinden ilgili birimimize tek tuşla ulaşarak, fenalaştığını ifade etti. Ailesine ve 112 Acil Servise haber verdik. Hastaneye kaldırıldı,durumu şuan iyi." paylaşımında bulundu.

Çağrı butonu nedir?

Kalecik Belediyesi 70 yaş ve üzeri vatandaşların evine, belediye ekipleri tarafından ‘çağrı butonları’ bırakılıyor. Evlerinde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlar, ihtiyaç duydukları anlarda tek tuşla belediye ekiplerine anında ulaşabiliyor

Ev içerisinde meydana gelebilecek herhangi bir arızadan, kişisel ihtiyaçlara ve sağlık sorunlarına kadar her türlü ihtiyaca çözüm olan ‘çağrı butonu’, ilçedeki 70 yaş ve üzeri vatandaşlara yardım sağlıyor

http://ankaramasasi.com/haber/723043/kalecikte-yaslilar-guvende
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.