BBP Genel Başkanı Destici'den esnafa destek çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hazine'den yardım alan bankalara seslenerek "döviz-faizde olan bu parayı esnafımıza dağıtın." dedi.
Büşra Bayrak
|
28 Nisan 2021, Çarşamba - 14:09
BBP Genel Başkanı Destici'den esnafa destek çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaflar için siyasi partililere çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Hazine'den yardım alan bankalara seslenen Destici, "Döviz-faizde olan bu parayı esnafımıza dağıtın." çağrısında bulundu. 

Daha önce de  Hazine'den siyasi partilere verilecek olan paranın esnafa hibe olarak dağıtılması için Meclis’e teklif sunan Destici, şu ifadeleri kullanmıştı:

Her siyasi partimiz haklı olarak diyor ki; “esnafımız zor durumda  bunlara destek olunsun.” Tamam, devlet elindeki imkanlarla destek oluyor. Peki, ben siyasi partilerimize söylüyorum; siz niye elinizi taşın altına koymuyorsunuz? Siyasi faaliyetlerde durdu. Hazineden önümüzdeki yıl için 481 triyon para 5 partiye verilecek. Bunların içinde PKK’nın partisi de var. Gelin bu parayı zorda kalan esnafımızın kullanması maksadıyla hazineye bırakın, almayın. Diyorlar ki; bunun için yasa değişikliği gerekir yasaya göre bırakamıyoruz. İşte yasa değişikliği teklifi, Büyük Birlik Partisi hazırladı. 4 maddeden oluşuyor bu teklifimiz. Birinci madde, biliyorsunuz siyasi partilere her yıl bütçenin 5 binde ikisi veriliyor. Biz bunun genel olarak yarı yarıya azaltılmasını teklif ediyoruz. İki, 2820 sayılı kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. Geçici madde 20- Siyasi partilere 2021 yılı için hazine yardımı yapılmaz. Bu yardım için ayrılan ödenek koronavirüs salgınında pandemiye karşı alınacak önlemler kapsamında kullanılmak üzere genel bütçeye kaydırılır ve burada özel hassasiyetimiz de bunun zorda olan esnaflarımıza verilmesi. Madde 3-Bu kanun hükümleri yayın tarihinde yürürlüğe girer, bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. İşte burada, bu hazırlanmış teklifi imzalıyorum ve öğleden sonra da arkadaşlarımız bunu meclis başkanına sunacaklar.

http://ankaramasasi.com/haber/737830/bbp-genel-baskani-desticiden-esnafa-destek-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.