Kaç kişi muafiyet belgesi aldı?

İçişleri Bakanlığı, 2 Mayıs saat 11.00 itibarıyla e-devlet üzerinden 2 milyon 52 bin 86 kişinin muafiyet belgesi aldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
02 Mayıs 2021, Pazar - 12:22
Kaç kişi muafiyet belgesi aldı?

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma döneminde "çalışma muafiyet izin belgesi" alan çalışanların sayısını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Tam kapanma sürecinde; 2 Mayıs saat 11.00 itibarıyla e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden muafiyet kapsamında olan sektör çalışanlarına yönelik toplam 2 milyon 52 bin 86 “çalışma muafiyet izni belgesi” düzenlenmiştir" denildi.

Muafiyet belgesi nasıl alınır?

e-Devlet Çalışma izin belgesi almak için e-Devlet ekranı üzerinden giriş sağlamak gerekiyor. Bunun için bir e-Devlet şifrenizin olması elbette zorunlu! e-Devlet şifreniz yoksa İnternet Bankacılığı ile giriş adımlarını da takip ederek e-Devlet'e giriş sağlayabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra başvuru ekranı üzerinden çalışma izin belgesi kapsamında sizden istenen bilgiler ve adımları takip ederek Çalışma izin belgesi alınabiliyor.

Görev Belgesi Düzenlenmesi Genelgesi'nde şu detaylar yer aldı;Başvuruda bulunacak çalışanın e-başvuru sistemini kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kaydıyla Ek-1’de örneği sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek. e-başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında;

İşyeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu işyerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, Hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan, sorumlu olacak.

http://ankaramasasi.com/haber/747612/kac-kisi-muafiyet-belgesi-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.