Yetkin Öztürk'ten Hasanoğlan tepkisi

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Hasanoğlan​ Köy Enstitüsü'nün restorasyon projesinde ABB'nin yetkisinin iptal edilmesini Cumhuriyet düşmanlığı olarak değerlendirdi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2021, Pazartesi - 22:46
Yetkin Öztürk'ten Hasanoğlan tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin restore çalışması için ihaleye çıkacağı Hasanoğlan Köy Enstitüsü projesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Büyükşehir'in yetkisini iptal etti.

Yetki iptaliyle ilgili peş peşe açıklamalar gelirken,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ardından İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de iptal kararına tepki gösterdi.

Öztürk, konuyla alakalı "İptalin emrini verenler, altında imzası olanlar unutmayın ki; Cumhuriyete ve değerlerine düşmanlığınız hafızamızın en derinlerine hiç silinmeyecek şekilde yer buluyor. Sizin yıkıcı zihniyetiniz iyilik karşısında tutunamayacak" paylaşımında bulundu.

Ne olmuştu?

“Köy Enstitülerinin Kuruluş Günü” olarak kutlanan 17 Nisan 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından başlandığını duyurduğu restorasyon proje çalışmaları, ihaleye çıkılacağı süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki işlemleri iptal edildi.

Bakanlık, yetki işleminin durdurulmasına gerekçe olarak “Bakanlığa tahsisli ve/veya Bakanlık kullanımda olan tescilli ve korunması gereken binalara ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje iş ve işlemlerinin Bakanlıkça planlanmasının, koordinasyonunun ve yürütülmesinin daha uygun olacağını” gösterdi.

http://ankaramasasi.com/haber/778939/yetkin-ozturkten-hasanoglan-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.