Yunus Emre’ye Aspendos ev sahipliği yapacak

Devlet Tiyatroları, ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ etkinlikleri kapsamında ‘Bizim Yunus’ adlı oyunu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Zeliha Demirci
|
18 Mayıs 2021, Salı - 12:47
Yunus Emre’ye Aspendos ev sahipliği yapacak

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış, 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genelge ile de 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda, Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un yönettiği 'Bizim Yunus' adlı oyun 23 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de Antalya Aspendos Antik Tiyatrosunda, tiyatroseverler için perde açacak.
Dekor tasarımının Hakan Dündar’a, kostüm tasarımının Funda Karasaç’a, ışık tasarımının Mustafa Bal’a ve müziklerinin Nedim Yıldız’a ait olduğu oyunda ‘Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta’ teması işlenecek ve Yunus Emre’yi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandıracak.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayı için hazırladığı etkinlikler kapsamında Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez TRT 2’den naklen yayınla ilk gösterimini gerçekleştirmiş ve izleyenlerden tam not almıştı.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/779399/yunus-emreye-aspendos-ev-sahipligi-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.