Ali Hikmet Akıllı'dan Mamak ve Etimesgut itirafı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, 2019 yerel seçimlerinde Mamak ve Etimesgut'un kaybedilmesinde adayların geç açıklamasının etkili olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2021, Salı - 22:46
Ali Hikmet Akıllı'dan Mamak ve Etimesgut itirafı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yönelttiği Günün Programı'na konuk oldu.

Ali Hikmet Akıllı, 2024’te gerçekleşecek yerel seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, 2019 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2024 seçimleri için iddialı konuşan Akıllı, özellikle Etimesgut ve Mamak'ı alacaklarını söyledi.

"Mamak'ta dinamik bir yapı var"

Mamak'ta CHP'ye karşı bir ilgi olduğunu belirten Akıllı "Mamak’ın demografik yapısı değişen yerleri var. Ayrıca Mamak bizim parti içerisinde en dinamik örgütlenmeye sahip. Örneğin Çankaya'nın 600 bin civarında bir seçmeni var, üye sayısı 28 bin civarında, bunun 3’te biri kadar olan Mamak’ta üye sayımız 18 bindir. Yani daha dinamik bir yapı var orada." dedi.

Etimesgut ve Mamak neden kaybedildi?

2019 seçimlerinde adayların geç açıklamasının hata olduğunu belirten Akıllı "Geçmiş seçimlerle ilgili nerede neyi farklı yapardınız diye sorarsanız, özellik bir şeyi temel olarak söyleyebilirim. Bizde olmayan yerlerde adayları daha erken açıklardım. Bana sorarsanız Etimesgut’un kaybının temel sebebi odur. Aday açıklanmasını daha erken yapmalıydık. Hatta Mamak'da da." ifadelerini kullandı.

2024 CHP'nin Akyurt adayı

Akıllı, 2024 Akyurt adaylarının belli olduğunu açıklarken, şunları söyledi;

Bugün 2024 seçimlerinde bizim Akyurt adayımız belli. Hilal Ayık’ın karşısında canavar gibi bir ilçe başkanımız var şuanda. Filiz Geygel 2024’te belediye başkanı adayımız. Genel başkanımızın telaffuz etmediği bir ismi il başkanı olarak söylememiz mümkün değil. Akyurt'u alacağız.

http://ankaramasasi.com/haber/780319/ali-hikmet-akillidan-mamak-ve-etimesgut-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.