Cumhurbaşkanı'ndan Ali Erbaş'a destek

Ankara Masası
|
28 Nisan 2020, Salı - 18:01
Cumhurbaşkanı'ndan Ali Erbaş'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan bir saldırıdır” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29. Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada

Ankara Barosu’nun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Herkes yerini haddini bilecek” dedi.

 “Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan bir saldırıdır"

Diyanet İşleri Başkanı’na saldırıyı devlete yapılan saldırı olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: 

“Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin bir kurumudur ve başkanımız bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Elbette Diyanet İşleri Başkanımızın sözleri sadece kendini Müslüman olarak tanımlayan kişiler için bağlayıcıdır. Kendini bu sıfatlarla tanımlamayanlar için söz konusu ifadeler sadece bir görüşten ibarettir. Burada şu gerçeği çok net görmemiz lazım. Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken biri varsa, bir kurum varsa Diyanet işleri Başkanlığıdır.  Diyanet İşleri Başkanımız da herhangi bir konu dini noktada olduğunda çıkar bu konuyu gerek hutbelerinde, gerek nasihatlerinde gerekse kendilerini ziyarete gelenlere anlatmakla yetkilidir. Kalkıp da bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes yerini haddini bilecek. Zira Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devlete yapılan bir saldırıdır. Diyanet İşleri Başkanımıza ve açıklamalarına karşı kullanılan her kavram yapılan her gönderme karşımızdaki zihniyetin ilkelliğin ve içindeki nefret bataklığının birer yansımasıdır. Milletimizin inancına, değerlerine ve onları temsil eden kavramlara böylesine kin duyulabildiğini, bu husumetin böylesine pervasızca ifade edilebildiğini görmekten üzüntülüyüz. Faşizmin en ilkel halini yansıtan bu yaklaşımların ülkemizdeki varlığı, demokrasi, çoğulculuk, inançlara saygı gibi ilkelerin hala yerli yerine oturmadığına işaret ediyor.”

Bahçeli:” İslamofobi faillerini uzaklarda aramaya gerek yok”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, ”İslamofobi faillerini uzaklarda aramaya hacet yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Devlet Bahçeli, “Elbette herkesin inanç, ifade, yaşayış ve tercih özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Fakat hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir” dedi.  
Devlet Bahçeli, yaptığı basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanı’nın manevi bir gerçek olan sözlerine aynen iştirak ettiğini vurguladı. Bahçeli, “Hayat tarzına hürmet bahanesiyle, milli ve manevi bünyemize enjekte edilmek istenen sapıklıklara göz yumulmasını beklemek beyhude bir çabadır. Herkes aklını başına almalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi dinimize, diyanetimize, milli ve manevi değerlerimize yönelmiş her eli kırmaya, her emeli karşılamaya hazır ve muktedirdir” ifadelerini kullandı

Destici: “Sapkınlık ve yozlaşma modernlik olarak sunulmaya çalışılıyor”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde ifade ettiği cümlelere bazı sivil toplum örgütleri ve birtakım siyasetçilerin gösterdiği tepkiyi şaşkınlıkla, üzüntüyle ve ibretle izlediklerini söyledi. “Sapkınlık ve yozlaşma zaman zaman modernlik olarak sunulmaya çalışılıyor” diyen Destici, açıklamayı kaleme alanların derhal istifa etmesini istedi.

Feyzioğlu:”Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değil”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da,  " Yapılan sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir"  diyerek Ankara Barosu’nu eleştirdi.

Ankara Barosu'nun 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarı olduğunu belirten Feyzioğlu, atılacak her adım, yazılacak her kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerektiğini bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/7968/cumhurbaskanindan-ali-erbasa-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.