Kız Kardeşim projesi Ayaş'tan start aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik başlattığı Kız Kardeşim projesinin ilk toplantısı Ayaş'ta gerçekleşti.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2021, Çarşamba - 23:26
Kız Kardeşim projesi Ayaş'tan start aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kız Kardeşim' projesiyle kırsalda yaşayan ve kendi imkanlarıyla üretim gerçekleştiren binlerce kadın girişimciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Başlatılan proje kapsamında ilk toplantı Ankara'nın Ayaş ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, İl Tarım MüdürüBülent Korkmaz, Ayaş Kaymakamı Arif Karaman, Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır katıldı.

Kadın girişimcilerin toplantıya yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kız Kardeşim Projesi hakkında

Coca-Cola Vakfı'nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi, kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Proje, Türkiye'de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu.

Bakanlık ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde 1000 kadın girişimciye, müşteri ilişkileri, ürün sunum ve pazarlama teknikleri, gıda güvenliği ve lojistik, toplumsal cinsiyet eşitliği, coğrafi işaretler, finansal okuryazarlık, sosyal medya ve internet reklamcılığı, etiketleme mevzuatı, DİTAP, "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Konya, Balıkesir, İzmir, Samsun ve Adana olarak belirlendi. Diğer ayağında ise eğitimlerin tüm illere yayılması planlanıyor. Eğitim programı kapsamında başarılı kadınlara katılım belgesi verilecek.

Proje kapsamında, illerde ön plana çıkan ürün ve ürünlerin çeşitliliği sayesinde katma değerinin artırılması, markalaşması, pazarlanması, yerel ve geleneksel üretimin teşvik edilmesi, yerel ürünlerin piyasaya bilinçli bir şekilde yayılması, biyoçeşitliliğin korunması, kırsal kalkınmanın desteklenerek cazibesinin artırılması, tarımsal işletmelerin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarıma hizmet edilmesi, tarımdaki en büyük role sahip kadınların sosyo-ekonomik güçlenmesine destek olunması da amaçlanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/812909/kiz-kardesim-projesi-ayastan-start-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.