Bülent Kuşoğlu, Ankara'ya yapılan sağlık yatırımlarını eleştirdi

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara'nın Anadolu'nun sağlık başkenti olma özelliğini İstanbul'a kaptırdığını söyledi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2021, Salı - 22:44
Bülent Kuşoğlu, Ankara'ya yapılan sağlık yatırımlarını eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Masası, Medya Ankara ve Redaktör Haber'in ortak canlı yayın konuğu oldu.

Kuşoğlu, Ankara'ya yeteri kadar sağlık yatırımı yapılmadığı belirterek, sağlık başkenti olma özelliği kaybettiğini söyledi.

Eskiden Anadolu'da tedavi olmak isteyenlerin Ankara'ya geldiğini ifade eden Kuşoğlu "Cumhuriyet döneminde Ankara'ya çok önemli yatırımlar yapıldı. Bunun devam etmesi lazım. Ankara'nın Başkent olma sürecinin ama sadece, hukuki kanuni değil, fiiliyatta da devam etmesi lazım. Mesela sağlığında Başkenti'ydi Ankara. En fazla hastane Ankara'da vardı. Tüm Anadolu Ankara'ya gelirdi. Ankara Anadolu'nun bölge hastanesi, tedavi merkezi gibiydi. Doğudan batıdan bütün hastalar Ankara'ya gelirdi. Şimdi İstanbul bunu kapmaya başladı." dedi.

"30 yatak için 60 milyon lira harcandı"

Polatlı'ya yapılan devlet hastanesi projesini eleştiren Kuşoğlu "Polatlı'da devlet hastanesi var 2016'da açıldı. Polatlı'da iki tane devlet hastanesi vardı. İki devlet hastanesinin toplam yatak kapasitesi 270'idi. İki hastane kapatıldı, Polatlı'nın dışında 300 yataklı bir hastane açıldı. 60 milyon harcandı. Öbürleri 270 yataklıydı, 30 yatak için 60 milyon lira harcandı. Onlar kapatıldı birde. Onların bir de ilave maliyetleri var." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/845929/bulent-kusoglu-ankaraya-yapilan-saglik-yatirimlarini-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.