Ankapark için 50 bin TL'lik teminat

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Ankapark'ın sözleşme feshi ve tahliye işlemi için açtığı dava 50 bin lira teminatla mahkemece durduruldu.
Ankara Masası
|
27 Haziran 2021, Pazar - 10:33
Ankapark için 50 bin TL'lik teminat

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankapark’ın tahliyesi için açtığı davada yeni gelişme yaşandı. Bilirkişi tarafından  oyuncaklar hariç 111 milyon 210 bin TL’lik zarar tespit edilen parkın işletmeciyle sözleşme feshi ve tahliye işlemlerinin gerçekleşmesi için açıklan 50 bin lira teminatla durduruldu.   Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi, Büyükşehir’in istinaf talebini de reddetti.

'Parkı geri verin'

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl mayıs ayında, daha fazla kamu zararına sebebiyet verilmemesi adına bu kez "mahkemece takdir edilecek teminat mukabilinde" Ankapark’ın teslim edilmesini talep etti. Bu talep hakkında 13 Eylül 2021 tarihinde mahkeme karar verecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu sürecin telafi edilemez hasarlara yol açtığını vurgulayarak teslim gerçekleşmezse oluşacak kamu zararının parkın değerinin bile önüne geçebileceğini belirtirken, mahkemenin vereceği karar kamuoyunca merakla bekleniyor.

(Birgün)

http://ankaramasasi.com/haber/856312/ankapark-icin-50-bin-tllik-teminat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.