KENDİNE SAYGI DUYUYOR MUSUN? KENDİNİ TEST ET

Herkes başkaları tarafından saygı görmek ister. Ama insanlar tarafından saygı görmek için öncelikle “Kendime saygı duyuyor muyum?” diye sorman gerekiyor. Çünkü dışarıdan nasıl algılandığın senin kendine karşı olan tavrın tarafından belirleniyor. Saygıyı hak etmediğini düşünüyorsan, bunu başkalarından da bekleyemezsiniz. Peki sen kendine saygı duyuyor musun? Öğrenmek için testimizden geçmelisin.
Berfin Eneç
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 11:08
KENDİNE SAYGI DUYUYOR MUSUN? KENDİNİ TEST ET

KENDİNE SAYGI DUYUYOR MUSUN?

1 - Kendimi değerli görüyorum.

2 - Kendimle gurur duyuyorum.

3 - Sahip olduğum kişisel özelliklerden memnunum.

4 - Kendimi işe yarar hissediyorum.

5 - Kendimden memnunum, başka biri olmayı hiç düşünmedim.

6 - Bir şeyi başarmak için aklıma koymam yeterlidir.

7 - Ne istediğini bilen bir insanım.

8 - Kendimi geliştirmek için çabalarım.

9 - Çevremdeki insanların fikirlerime değer verdiğini düşünürüm.

10 - Düşüncelerimi açıkça söylerim.


10 ile 8 arası soruya özsaygı lehinde yanıt verdin. Yüksek özsaygıya sahipsin. Kendin ile barışık tavrın senin güçlü kılıyor. Çevrendeki insanlar tarafından saygı görüyorsun.

7 ile 5 arası soruya özsaygı lehinde yanıt verdin. Bazen kendin ile ilgili şüpheye düşüyorsun. Kendini yetersiz hissettiğin ve üstesinden gelmen gereken bazı sorunların olsa da genel olarak kendine saygı duyuyor ve insanlar tarafından saygı görüyorsun.

4 ile 0 arası soruya özsaygı lehinde yanıt verdin. Kendi hakkında olumsuz duygu ve düşüncelere sahipsin. Bu seni mutsuz kılıyor. Kendine yönelik “yetersizim”, “başarısızım” gibi tanımlar ile o kadar meşgulsün ki gerçekten başarmak üzerine çaba sarf etmiyorsun. Unutma, herkes ne yaparsa o kadardır. Kendini sevmek için onu hak etmelisin. Hak ettiğinde ise göreceksin, bu hayatında önemli bir değişim yaratacak.

Testi arkadaşlarınızla paylaşmak İster misiniz?

http://ankaramasasi.com/haber/862044/kendine-saygi-duyuyor-musun-kendini-test-et
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.