Ankara-Samsun yolunda tanker kazası

Ankara-Samsun kara yolu Kırıkkale mevkiinde akaryakıt yüklü tanker şarampole yuvarlandı. 3 parçaya bölünen tankerin patlama riski nedeniyle yol 2 saat ulaşmıa kapatıldı.
Ankara Masası
|
02 Temmuz 2021, Cuma - 18:49
Ankara-Samsun yolunda tanker kazası

Kaza, saat 13.00 sıralarında Ankara-Samsun yolu Kırıkkale mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Irmak Köyü yakınlarında A.A. idaresindeki 06 EK 663 plakalı akaryakıt tankeri, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Metrelerce yüksekten yuvarlanan akaryakıt yüklü tanker 3 parçaya bölündü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerinde sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Tanker parçalara ayrıldı

Ekipler tanker içinden sürücüyü çıkarırken yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ve jandarma ekipleri, akaryakıt yüklü tankerin patlama riskine karşı  Ankara-Samsun D-200 kara yolunu araç trafiğine kapattı. Yol yaklaşık 2 saat kapalı kalırken, 15 kilometreye yakın araç kuyruğu oluştu.

Yakıt başka tankere aktarıldı

Yahşihan Belediyesi itfaiye ekipleri de tankere su tutarak önlem aldı. Tankerdeki benzin ve mazot hortumlarla başka bir tankere yüklendi. Yapılan çalışmanın ardından yol yeninden araç trafiğine açıldı.

"Kazanın sebebini bilmiyoruz"

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Sezer, "Bugün saat 13 civarında tek taraflı bir kaza söz konusu oldu. Burası Ankara-Kırıkkale arası Irmak mevkii. Zannediyorum dikkatsizlik yada başka bir nedenden dolayı şoför yaralı olduğu için kazanın da sebebini bilemiyoruz. Tabi burada patlama riskine binaen yaklaşık 2 saattir yolumuz tedbir amaçlı kapatıldı. Hem itfaiye ekipleri yoğun bir şekilde çalıştı. Emniyet ekiplerimiz güvenlik tedbiri aldı. Diğer taraftan da yakıtın sızma ve çevreye zarar verme riskine karşıda Tüpraş'tan ekiplerimiz gelip buraya gelip gerekli tedbirleri aldı. Şuanda yakıt tankeri boşaltılıyor. Trafikte normal seyrine dönmek üzere. Şimdi Ankara istikametini de arkadaşlar biraz daha rahatlatacaklar. Geçmiş olsun en azından şoförümüzün hayati tehlikesi yok" dedi.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/866558/ankara-samsun-yolunda-tanker-kazasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.