Mansur Yavaş: Namuslu insanların gideceği tek yer savcılıktır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendi dönemine yönelik suçlamalara karşı "savcılığa başvurun" çağrısında bulunarak "Dedikodu yapmayacaksınız. Namuslu şerefli insanların gideceği tek yer savcılıktır." dedi.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2021, Çarşamba - 10:18
Mansur Yavaş: Namuslu insanların gideceği tek yer savcılıktır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın canlı yayın konuğu oldu.

Melih Gökçek döneminde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiğini belirten Yavaş, "Bir kısmına görevi ihmal ya da suistimalden müfettiş geliyor, bir kısmı bekliyor." dedi.

Altaylı'nın "Ne bekliyorlar" sorusuna "Ne beklediklerini bilmiyorum ama bir gün neden bekledikleri ortaya çıkar" yanıtını veren Yavaş, şöyle devam etti:

"Ben ne işlem yapıldıklarını bilmiyorum. Avukatlarım takip ediyor ama bugüne kadar eski yönetimden hiç ifade alınmadı. Şahısların bazılarından alınmıştır ama işin başındakilerden ifadesine başvurulan olmadı. Bu garip"

"Gökçek'e ayrılan zaman israf"

Altaylı'nın aktardığı Melih Gökçek'in ihalede usulsüzlük suçlamasına da yanıt veren Yavaş, "Bunu ömrü boyunca tek firma ile ihale yapan, Ankara'daki 30 milyara yakın ihaleyi sadece 10-15 firma arasında paylaştıran birisi iddia ediyor. Önce insan bir aynaya bakar. Sokağa çıkıp vatandaşın içinde neden dolaşamıyorum diye düşünmesi lazım. Aslında Gökçek'e ayrılan zaman da israf. Neden israf diyeceksiniz. Çünkü gece gündüz tweet atarak trollük yapıyor. İkincisi sürekli iftira atıyor. Attığı iftiraların kendi döneminde olduğu ortaya çıkıyor ama maalesef utanmıyor da" şeklinde konuştu. 

"Benim döneminde olursa savcılığa vereceksiniz "

Bahsedilen ihalenin pandemi döneminde olduğunu hatırlatan Yavaş, "Gökçek şimdiye kadar bunu neden savcılığa şikayet etmedi? Enteresan değil mi? Etseydi şimdiye kadar ihaleyi yapanlardan birinin ifadesi alınırdı. Bir iddianız varsa bunu savcılığa vereceksiniz.  Şu ana kadar 4-5 milyarlık belki daha fazla yolsuzluk dosyasını savcılığa gönderdim. Bu para kimin parası, halkın parası. Siz belediye meclis üyeleri olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını sorarken neden benim yanımda değilsiniz? Bunun parti ve siyasetle ilgisi olabilir mi, yok. O zaman namuslu şerefli insanlar bizim yanımızda yer alacak ve bu paraların akıbetini takip edecek. Benim döneminde böyle bir şey olursa savcılığa vereceksiniz, dedikodu yapmayacaksınız. Namuslu şerefli insanların gideceği tek yer savcılıktır. Eğer benim bürokratlarımdan biri yolsuzluk yaparsa ben de müdahil olacağım" ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/970327/mansur-yavas-namuslu-insanlarin-gidecegi-tek-yer-savciliktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.