Karadeniz’in saklı cenneti: Ginolu Kalesi

Kastamonu’da yüzyıllardır ayakta duran Ginolu Kalesi, bir tarafında eşsiz güzellikteki koyu, bir tarafında maviyle yeşilin buluştuğu Karadeniz ile ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunuyor.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2020, Cumartesi - 13:26
Karadeniz’in saklı cenneti: Ginolu Kalesi

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçe merkezine 5 kilometre uzaklığındaki Ginolu Kalesi'nde, Ginolu ve Karadeniz adıyla iki küçük liman yer alıyor.

   Yeşil ve mavinin buluştuğu kalenin hemen arkasında bulunan 14 haneli mahallede yaşayan vatandaşlar, kale, koy ve Karadeniz manzarasının keyfini çıkarıyor.

''Burası müthiş bir yer haline gelecek''

Ginolu kalesinin keşfedilmemiş alanlarının olduğunu kaydeden Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, "Kale kısa süre önce Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Belediyeye geçti. Herkesin Çatalzeytin'e gelip burayı yaşamasını isterim. Burayı günde 250-300 kişi ziyaret ediyor. Yılda bu kaleyi en az 100 bin kişi ziyaret ediyor. Kalenin restorasyon çalışmasını da bitirdikten sonra burası daha müthiş bir yer haline gelecek."dedi.

''Burada kendimi buldum''

Yüz yılardır ayakta duran kalenin bekçiliğini yapan Recai Alkan,''Burada kendimi buldum. Bir tarafım koya, bir tarım limana bir tarafım da Ginolu Kalesi'ne bakıyor. Kalenin bekçilerindenim. Buraya gelen yabancı kişilere burayı tanıtıyorum. Mihmandarlık yapıyorum. Yaz mevsimi çok güzel kalabalık oluyor." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/98544/karadenizin-sakli-cenneti-ginolu-kalesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.