Hazım Caner Can'dan Mansur Yavaş'a tepki

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Ankara’nın en büyük termal hamamı ve de otelini, arıtmasını ASKİ'nin arıtma tesisine bağlayamadıkları için açamadıkları belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi.
Ankara Masası
|
08 Eylül 2021, Çarşamba - 19:56
Hazım Caner Can'dan Mansur Yavaş'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'ne Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın tepkisi damga vurdu.

Hazım Caner Can, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katıldığı programda kullandığı "Hiçbir belediye başkanı bana elinde bir projeyle ilçe için, ilçenin ekonomisi için bir şey istemedi." sözlerini gündeme taşırken, arıtma tesisi projesine Yavaş yönetiminin gerekli desteğin verilmediğini ifade etti.

"Biz Çamlıdere Belediyesi olarak, ilçeye Ankara’nın en büyük termal hamam ve de otelini yaptık. Hizmete açamadık. Niye açamadık biliyor musunuz? Ankara Büyükşehir Belediyesi arıtma tesisine bizim tesisimizin arıtmasını bağlamadığı için. Biz yaptığımız projeyi açamıyoruz. Hangi projeyi getireceğiz, hangi projeye ne isteyeceğiz ?" diyen Hazım Caner Can "Arkadaşlar, bunu 3 sefer yazıyla dile getirdim. Maalesef ve maalesef yazımıza cevap bile alamadık. 3 ay kadar önce sayın başkanımızı aradım, durumu kendisine anlattım. Bana dedi ki; orada hukuksal bir durum var inceleyeceğim size döneceğim. Şuana kadar ne dönen oldu, ne bilgilendiren oldu. Dedim acaba hukuksal durum ne? Hemen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gittim. Bizim böyle bir durumumuz var bunun hukuksal yanı ne? Yazımızı verdik ve yanıt olarak; ‘herhangi bir ÇED raporuna ihtiyaç yoktur, Çevre Bakanlığıyla işiniz kalmamıştır, tesisinizin arıtma tesisini yaptırarak açabilirsiniz’ dendi. Ve araştırdığımda büyükşehrin çevreden sorumlu daire başkanının Çevre Bakanlığı ile yaptığı görüşmede söylediği aynen şu olmuş: ‘Çamlıdere’nin arıtma tesisi, ilçenin ihtiyacını ancak karşılıyor onun için biz bu otelin kanalizasyonunu bağlayamayız.’ Allah Allah, karşılayamıyorsa daha büyüğünü yapın. Olmadı, Çamlıdere Belediyesine küçük paket bir arıtma tesisi yapın. Ama bunların hiçbiri olmadı. Biz kavgadan kaçacak, mücadeleden kaçacak insanlar değiliz. Biz yeri geldiğinde Sultanahmet’te dilenir Ayasofya’da dağıtmasını biliriz. Ve o arıtma tesisini Çamlıdere Belediyesi kendisi yaptı." diye konuştu.

"Hizmetiniz yok algınız çok"

Mansur Yavaş'ın Ankara'ya hizmet etmediğini iddia eden Hazım Caner Can "Sayın başkanım Ankara'da 2,5 senedir hizmetiniz yok. Geleceğe de yönelik 2,5 seneye ait vaha yediniz çok. Hizmetiniz yok algınız çok bunlara karnımız tok. Tek sermayeniz altı ok onu da atmaya yayınız yok. Ve arkadaşlar şunu diyorum. Allah inşallah sayın başkana ve de bu meclise 21.yüzyılda büyük hedefler gösteren Mustafa Kemal Atatürk'ün  sözlerini hizmet olarak Ankara'ya sunmayı nasip etsin diyorum." dedi.

Mansur Yavaş'tan cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkan Can'ın iddialarına belgeleriyle cevap verdi. Arıtma tesisinin neden yapılmadığını millet paylaşan Başkan Yavaş, şunları söyledi;

http://ankaramasasi.com/haber/997868/hazim-caner-candan-mansur-yavasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.